Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Skolēni Rīgai izvēlas kuplu svētku egli

© F64

Rīgas domes vadība kopā ar Rīgas Centra humanitārās vidusskolas skolēniem ir izvēlējušies pilsētas galveno Ziemassvētku egli, kura atradīsies 11. novembra krastmalā, netālu no Akmens tilta.

Par ierastu tradīciju Rīgā kļuvusi kopīga gadumijas egles izvēlēšanās. Šogad Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un viņa vietnieks Andris Ameriks talkā aicināja Rīgas Centra humanitārās vidusskolas skolēnus, lai kopīgi nolemtu, kura egle būs svētku galvenā rota galvaspilsētā. Kā Neatkarīgajai atklāja Rīgas mērs, SIA Rīgas meži Tīreļu mežsaimniecībā bija atrastas piecas pretendentes, kuras apskatīt aizveda vietējie mežsargi.

«Šī būs galvenā Ziemassvētku egle 11. novembra krastmalā. Tā būs izrotāta uz Pirmo adventi, 29. novembrī,» informēja N. Ušakovs. Rīgas Centra humanitārās vidusskolas skolēniem patīk izvēlētā egle, jo tā ir augsta un kupla. Egles augstums ir 15,5 metri. Bērni atzīst, ka Ziemassvētkus gaida ar nepiecietību. Rīgas domes vadība ar skolēniem Tīreļu mežsaimniecībā iestādīja 80 jaunas eglītes.

Kā novēroja Neatkarīgā, Rīgas pilsētā daudzviet jau gatavojas Ziemassvētku tirdziņu atvēršanai. Svētku egle ir jau uzslieta Doma laukumā, lai netraucētu tirgus namiņu izvietošanu. Tirdzniecības vietas ierīko arī Līvu laukumā un Esplanādē.