Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pirmajā Adventē tiks ieslēgts Rīgas svētku apgaismojums

© f64

Svētdien, Pirmajā Adventē, pulksten 17.00 Doma laukumā rīdzinieku un pilsētas viesu klātbūtnē Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs iedegs Rīgas galveno egli un atklās Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņu, ziņo SIA "Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš'' izpilddirektore Ingūna Vucena.

Līdz ar svētku egles iedegšanu atklās arī Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņu, kas šogad apvieno vairāk nekā 100 tirgotājus no visas Latvijas. Apmeklētāji varēs baudīt gan tādas tradicionālas smaržas un garšas, kā piparkūkas, karstvīnu, karsti kūpošus kāpostiņus ar desiņām, gan nobaudīt un iegādāties dažādus citvalstu gardumus. Dāvanu izvēlē šogad tradicionālo piedāvājumu papildinās īpaši radoši izstrādājumi.

 
Pašus nepacietīgākos mazos un lielos rīdziniekus un pilsētas viesus jau sestdien, 28.novembrī no pulksten 12.00 Doma laukumā sagaidīs Ziemassvētku vecītis.


Bezmaksas kultūras programmu atklās Kārlis Kazāks un sniegpārsliņu meistarklase


Radošas aktivitātes kultūras programmas ietvaros piedāvās projekts "Ziemas piens". Tur pirmās trīs decembra nedēļas otrdienu un trešdienu vakaros notiks radoša darbošanās mākslinieku vadībā, bet ceturtdienās - akustiskie koncerti. Jau nākamnedēļ, 1.decembrī un 2.decembrī no pulksten 18.00 līdz 20.00 lieli un mazi varēs radīt sniegpārsliņas un Ziemassvētku dekorus kopā ar mākslinieci Maiju Graudiņu, un 3.decembrī no pulksten 18.00 baudīt siltu tēju kopā ar dziedātāju Kārli Kazāku.


Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa kultūras programmai un jaunumiem var sekot līdzi mājas lapā www.vzt.lv.


Atklāšanas pasākumu un mākslinieku uzstāšanos finansiāli atbalsta Rīgas dome un Live Riga.