Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Piketā "pret masu imigrāciju" pulcējās ap 200 cilvēku

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Šodien piketā "pret masu imigrāciju" pie Brīvības pieminekļa pulcējās ap 200 cilvēku, tostarp, rosinot atlaist Saeimu un izstāties no Eiropas Savienības, novēroja aģentūra LETA.

Piketētāji izveidojuši simbolisku Baltijas valstu karogu ķēdi, ieradušies arī cilvēki ar Polijas karogu.

Piketētāju lozungi ir valodās pret imigrācijas politiku un bēgļu uzņemšanu izteikti vairākās. Plakātus rotā uzraksti, piemēram, "Eiropu - eiropiešiem, Baltiju - baltiešiem", "Solvitu, Viņķeli, Straujumu uz Ķelni pie melnajiem", "Saeimas partijas nodevīgi atver vārtus iebrucējiem".

Pasākuma organizētājs Andris Orols piketa sākumā pauda prieku, ka cilvēki Latvijā "sāk mosties". "No mūsu aktivitātēm atkarīgs, kāda būs Latvija un vai tā vispār būs neatkarīga un suverēna valsts," sacīja Orols, piebilstot, ka pretimigrācijas pasākumu kļūst arvien vairāk.

Lielākā daļa piketētāju ir vecāka gada gājuma cilvēki. Divas piketētājas aģentūrai LETA pauda satraukumu, ka laikā, kad pašiem Latvijas iedzīvotājiem, it sevišķi pensionāriem dzīves apstākļi ir slikti, "mums vēl jābaro visi pārējie". Sievietes kritizēja viedokļu daudzveidības trūkumu, apgalvojot, ka, cilvēkiem izsakoties pret bēgļu uzņemšanu, viņiem "tiek pielikta naida kurinātāju birka".

Sievietes pauda pārliecību, ka mazais gados jauno cilvēku skaists pasākumā esot tādēļ, ka jauniešiem "nedrīkts nākt, jo tas var ietekmēt viņu karjeru", kā arī viņiem neesot mācīta vēsture.

Viens no piketētājiem klātesošajiem izteicās, ka "viss bija ieplānots jau sen - latvieši masveidā pametīs šo valsti, bet te iebrauks arābi, musulmaņi un melnie". Viņš arī pauda viedokli, ka visi kari Tuvojos Austrumos un Āfrikā arī bijuši plānveidīgi.

Orols aģentūrai LETA skaidroja, ka pikets tiek rīkots solidarizējoties ar organizācijām citās Eiropas valstīs, kur arī tieši šodien tiek rīkotas šādas sapulces "pret Eiropas islamizāciju". Viņš izteicās, ka piketi un mītiņi paši par sevi neko nemainīs, jo tie nav saistoši, tomēr "STOP masu imigrācijai" aktivitāšu virzītājs vēlas turpmāk veidot šāda veida aktivitātes visās pašvaldībās.

"Ja cilvēki negrib uzņemt bēgļus, tad lai politiķi paši mēģina izstrēbt šo putru," rezumēja Orols.

Kā ziņots, piketu rīko aktivitāšu "STOP masu imigrācijai" virzītājs un biedrības "Antiglobālisti" vadītājs Orols, lai "protestu pret masu imigrāciju, kuru pieļauj Eiropas Savienība (ES) un Latvijas valdība".

Orols norāda, ka, "solidarizējoties ar vairāku Eiropas valstu patriotiskām organizācijām, kuras nolēmušas vienlaikus veidot pretimigrācijas un pretislamizācijas akcijas, arī Rīgas pašvaldībā pieteikts mītiņš".

Rīgas domē aģentūrai LETA apliecināja, ka šāds pasākums ar minēto mērķi pašvaldībā pieteikts likumā noteiktā kārtībā. To pieteicis Orols, norādot, ka pasākumā piedalīsies 50 dalībnieki.

Kā ziņots, Latvija divu gadu laikā apņēmusies no Grieķijas un Itālijas uzņemt 531 patvēruma meklētāju, kas sākotnēji uzturēsies Muceniekos. Neraugoties uz šo patvēruma meklētāju uzņemšanu, Latvijā, šķērsojot valsts austrumu robežu, ikdienā iekļūst nelegālie imigranti, no kuriem daļa pieprasa patvērumu Latvijā.

Vakar vēlu vakarā Latvijā no Grieķijas nogādātas divas Sīrijas un Eritrejas patvērumu meklētāju ģimenes.