Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Atbild uz negācijām par remontdarbiem Krišjāņa Barona ielā

© Nils Ušakovs/ Facebook

Rīgas mērs Nils Ušakovs savā sociālā tīkla fecebook lapā publicējis atbildes uz jautājumiem un negācijām par remontdarbiem Rīgā, Krišjāņa Barona ielā.

"Pēdējo dienu laikā sociālajos tīklos parādījušās daudzas Krišjāņa Barona ielas remontdarbu fotogrāfijas. Vēlos pateikties rīdziniekiem par visiem jautājumiem un komentāriem. Un pie viena atbildēt uz visiem jautājumiem.

1. Brauktuves remonts vēl nav pabeigts. Darbus pabeigs tikai pavasarī. Visa Barona iela pēc būtības vēl ir būvdarbu zona.

Fotogrāfijās 1, 2 un 3 ir redzami laukumi, kur bruģis vēl vispār nav klāts. Tas ir vecais asfalts. Šādu vietu visas ielas garumā vēl ir daudz. Tie nav vēl sataisīti, jo vispirms komunikāciju īpašniekiem ir jāveic savi darbi, tikai pēc tam varēs ieklāt bruģi.

Fotogrāfijās 4 un 5 ir redzamas lūkas, kurām apkārt šobrīd ir ieklāts pagaidu aukstais asfalts. Kad laika apstākļi ļaus – lūkas tiks noformētas atbilstoši projektam – apkārt būs vai nu betons, vai nu betona bruģis, atkarībā no vietas.

2. Ietvju rekonstrukcija vēl pat nav sākusies – to sāks pavasarī, bet pabeigs vasarā. Bildēs 6 un 7, piemēram, redzamas sasistas plāksnes, neglītas salaiduma vietas, slīps profils. Tā patiešām arī ir. Tikai šajās vietās neviens vēl neko nav sācis – nekādi darbi nav veikti.

3. Dažās vietās bruģi nāksies ieklāt no jauna. Rīgas domes nostāja bija tāda, ka satiksme netiks slēgta visā ielā, bet gan tikai tās posmos. Un mēs visi atceramies ziņas par automašīnām, kas braukušas “zem ķieģeļa” un iesprūdušas. Kā jums šķiet – pēc tām ir no jauna jāieklāj bruģis?

Taču pirms brauktuves remonts tiks pilnībā pabeigts, satiksme Barona ielā uz kādu laiku tiks slēgta pilnībā, lai visu varētu beidzot izlīdzināt.

4. Un galvenais jautājums – kur paliek vēsturiskais bruģis?

Agrāk no Vecpilsētas līdz Ģertrūdes ielai bija asfalts, nevis bruģis. Tur vēsturisko bruģi, kurš tagad atbrīvojies, arī ieklāj.

Dārgie rīdzinieki, līdz ielas nodošanai ekspluatācijā vairs nav ilgi jāgaida. Vēl nedaudz pacietības."