Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Maestro melodijas atskaņo Rātsnama zvani

ZVANU SKAŅĀS. Ne visas Raimonda Paula dziesmas ir pielāgojamas zvanu skaņām, tomēr iedzīvotāju iemīļotāko R. Paula dziesmu adaptācijas ir dzirdamas © Publicitātes foto

Par godu komponista Raimonda Paula 80. gadu jubilejai Rīgas Rātsnama zvani no trešdienas sākuši atskaņot Maestro melodijas, kuras ieteikuši iedzīvotāji un kuras turpmāk katru dienu visa gada garumā ik stundu priecēs rīdziniekus un pilsētas viesus.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā Rātsnamā piedalījās pats Raimonds Pauls, komponists Mārtiņš Brauns, kas Maestro melodijas aranžējis zvanu skanējumam, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (attēlā). Iedzīvotāji visvairāk Rātsnama zvanu skaņās vēlējās dzirdēt melodiju no kinofilmas Ilgais ceļš kāpās, Vella kalpu dziesmu un dziesmu Manai dzimtenei. Kopumā pašvaldība saņēma ieteikumus par 58 Maestro melodijām. Rīgas dome informē, ka pirmā R. Paula melodija skanēs pulksten deviņos no rīta un tā būs Atziedi, dvēsele, pulksten 10 – Manai dzimtenei, savukārt pulksten 11 melodija no kinofilmas Teātris. Turpmāk dienas garumā Rātsnamā zvanīs šādas melodijas: Ances romance (pulksten 12.00), Dāvāja Māriņa (13.00), Circenīša Ziemassvētki (14.00), melodija no kinofilmas Ilgais ceļš kāpās (15.00), Es aiziet nevaru (16.00), Mežrozīte (17.00), Dziesma par pēdējo lapu (18.00), Kāpēc man dziedāt svešu dziesmu (19.00), Vella kalpu dziesma (20.00), Kūko, kūko dzeguzīte (21.00), Mēmā dziesma (22.00). Dienu noslēgs Starinnije časi (Es mīlu tevi) pulksten vienpadsmitos.

R. Paula melodiju pielāgošanu zvanu skanējumam veica komponists Mārtiņš Brauns, kas adaptēja līdzšinējās zvanu atskaņotās melodijas. Komponists atgādināja, ka zvanu skanējums ir specifisks, tādēļ tiem nevar pielāgot kuru katru melodiju. Tomēr iedzīvotāju iemīļotāko R. Paula dziesmu adaptācijas ir dzirdamas.