Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

LNMM atklāšanas pasākums izmaksās 26 tūkstošus eiro

© F64

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) atjaunotās vēsturiskās galvenās ēkas svinīgā atklāšana izmaksās 26 863 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija, nodibinājuma "Rīgas tūrisma attīstības birojs" izsludinātajā iepirkumā par muzeja ēkas atklāšanas pasākuma organizēšanu uzvarējusi SIA "Ideju institūts".

Jau ziņots, ka LNMM atjaunotās vēsturiskās galvenās ēkas svinīgā atklāšana notiks 4.maijā plkst.10, bet atklāšanas svētku programmu varēs baudīt līdz pat vakaram.

No plkst.11 līdz 14 pie LNMM galvenās ēkas laukumā parka pusē norisināsies radošā darbnīca "Ceļš uz muzeju", kurā varēs iesaistīties arī jaunākie muzeja apmeklētāji. Darbnīcas dalībnieki sekos mākslinieču Baibas Sprances un Diānas Dimzas-Dimmes vizuālajām norādēm - uz laukuma virsmas ar krītiņiem uzzīmētajām detaļām no muzeja arhitektūras vai populārākajiem ekspozīcijas elementiem, kurus varēs uzmeklēt vēlāk, ieejot ēkā. Ikviens bērns būs aicināts šos motīvus papildināt ar savu radošo pienesumu, lai visi kopā zīmētu stāstu par ceļu uz muzeju. Labu laikapstākļu gadījumā laukuma pusē tiks izvietoti galdi ar krāsojamām un zīmēšanas lapām.

Muzeja atklāšanās dienā ieeja muzeja galvenajā ēkā būs brīva. Muzejs strādās no plkst.10 līdz 18, bet ieeja muzejā būs atvērta līdz plkst.17.30.

Muzeja apmeklētājus vēsturiskās ēkas otrajā un trešajā stāvā sagaidīs jauna pastāvīgā ekspozīcija "Latvijas māksla. 19.-20.gadsimts", kā arī būs divas atklāšanas izstādes, veltītas izciliem Latvijas māksliniekiem, - "Miervaldis Polis. Ilūzija kā īstenība" un "Boriss Bērziņš (1930-2002). Sudrabs/zelts".

Svētki uz Krišjāņa Valdemāra ielas, kā arī parka pusē turpināsies līdz plkst.19.45. Notiks muzikāli priekšnesumi, performances, radošās darbnīcas un citas aktivitātes. Līdz ar māksliniecisko programmu pasākuma apmeklētāji visas dienas garumā varēs nesteidzoties baudīt svētku atmosfēru ar uzkodām un dzērieniem uz ielas ierīkotajās baltajās "pop-up" kafejnīcās. Pie Latvijas Mākslas akadēmijas darbosies Baltā galdauta svētku piknika zona.