Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Remonta laikā karsto ūdeni neatslēgs

© F64

Šovasar plānoto siltumtrašu remonta dēļ rīdzinieki bez karstā ūdens netiks atstāti, bet ar satiksmes ierobežojumiem gan būs jāsadzīvo. Akciju sabiedrības Rīgas siltums Informācijas daļas vadītāja Linda Rence uzsver, ka karsto ūdeni nodrošinās visām ēkām, kuru siltumtīkli tiks rekonstruēti. Karsto ūdeni piegādās pa pagaidu siltumtīkliem.

Siltumtrases tiks labotas pakāpeniski, un tas ir plānveida remonts - posmos, kuros līdz šim bieži notikušas avārijas. Siltumtīklu būvkonstrukcijas vietām sākušas plaisāt un drupt, pa bojājumu vietām ieplūst ūdens. Atsevišķos siltumtrašu posmos ir paaugstināti gruntsūdeņi, kas bojā cauruļvadus. Pārbūves laikā siltumtīklu caurules tiks pilnībā nomainītas, līdz ar to samazināsies siltuma zudumi. L. Rence saka - pārbūves laikā nav plānotas ūdens noplūdes, iedzīvotājiem nav iemesla bažīties, ka nāksies maksāt par zemē satecējušu ūdeni.

SILTUMTĪKLU PĀRBŪVE

Satiksmes ierobežojumi

• Līdz 1. jūlijam - Brīvības un Pērnavas ielas krustojumā no ēkas Etnas ielā 5 līdz Brīvības, Senču, Pērnavas ielu krustojumam, līdz Brīvības ielai 163 un līdz Pērnavas ielai. Virzienā no centra ir slēgta viena braukšanas josla pirms Pērnavas ielas, arī virzienā uz centru satiksmei izmantojama tikai viena josla. Bezmaksas autostāvvietas uz ietves šajā ielas posmā ir slēgtas. Senču ielā autovadītājiem ir liegts kreisais pagrieziens uz Miera ielu.

• Līdz maija vidum - Satekles ielā, krustojot Lāčplēša ielu, tālāk gar Satekles ielu, šķērsojot Ģertrūdes ielu 110 un 127, tālāk - gar Valmieras ielu, šķērsojot Valmieras ielu 4 un 17.

• Līdz maija vidum - Bruņinieku ielā no Bruņinieku ielas 35 līdz Bruņinieku ielai 43, krustojot K. Barona ielu.

• Jūlijā un augustā - Brīvības ielā no Bruņinieku ielas līdz Lāčplēša ielai un pa Lāčplēša ielu līdz Baznīcas ielai; Lāčplēša ielā no Baznīcas ielas līdz ēkai K. Valdemāra ielā 39; gar Pildas ielu, šķērsojot Kraukļu ielu pie ēkas Kraukļu ielā 4, šķērsojot Zvārtavas ielu pie ēkas Zvārtavas ielā 3, šķērsojot Strautu ielu pie ēkas Strautu ielā 52, gar Kameņu ielu, šķērsojot Ilūkstes ielu pie veikala Maxima Ilūkstes ielā 24a, līdz Akadēmiķa M. Keldiša ielai 1. Precīzāki remontdarbu grafiki būs pieejami internetā - www.rs.lv un www.rdsd.lv.