Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā nebūs kā zvejnieku kolhozā

JĀLABO UZREIZ. Zaļajam aizsargsietam no Rīgas māju fasādēm jāpazūd no nākamā gada septembra. Šādi mājas sienu vai tās fragmentu drīkstēs norobežot tikai izņēmuma gadījumā © F64

Nākamā gada 1. septembrī stājas spēkā grozījumi Rīgas domes saistošajos noteikumos par būvju kopšanu un teritorijas uzturēšanu, ar kuriem tiks aizliegts izmantot dažādu veidu aizsargtīklus vai līdzīgus risinājumus, kas faktiski noslēpj vai aizsedz būvju vizuālo vai tehnisko stāvokli pasliktinošas pazīmes.

Īsāk runājot, zaļie aizsargtīkli Rīgā būs jānovāc. «Neprasiet skaitu, cik mājām ir apvilkts zaļais siets. Ļoti daudzām, izskatās kā zvejnieku kolhozā,» saka Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs. «Vietām tā izmantošana ir pamatota, citur tas nozīmē tikai krāsas maiņu. Simboliski, ka pat būvniecības procesu uzraugošās Ekonomikas ministrijas ēkai daži elementi ir apvilkti ar sietu. Dažreiz fasādes salabošana nemaksā daudz, ja jau var algot cilvēkus un pacēlāju, lai piestiprinātu sietu. Piestiprina sietu un aizmirst uz dažiem gadiem.» Savdabīgs naudas ietaupīšanas veids.

Viņš uzskata, ka divas vasaras, kopš izskanējis pašvaldības brīdinājums par zaļā sieta aizliegumu, ir bijis pietiekami ilgs laiks, lai ēku īpašnieki vai pārvaldnieki sakārtotu nolupušās un bīstamās fasādes vai to bojātos elementus. «Ja konstatēsim, ka ir avārijas situācija un tāpēc apvilkts aizsargsiets, uzreiz nesodīsim, bet precizēsim termiņu, kad fasāde tiks sakārtota. Siets būs atļauts uz laiku. Potjomkina sādžu pilsētā negribam.».