Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Skapja pārvešana no Āgenskalna līdz centram maksā vidēji līdz 25 eiro

© f64.lv

Skapja pārvešana no Āgenskalna līdz Rīgas centram varētu maksāt vidēji līdz 25 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), aģentūrai LETA sacīja vairāki aptaujātie kravu un mantu pārvadātāji.

Tiesa, tādas izmaksas varētu būt tad, ja darbs ir paveicams laikā līdz vienai stundai un bez papildu noalgotiem darbiniekiem jeb ja klientam skapja pārvešanai no Āgenskalna līdz centram būtu nepieciešams vien transportēšanas pakalpojums.

Savukārt, ja klientam ir nepieciešami papildu darbinieki no uzņēmuma, tad tas skapja pārvešanu var sadārdzināt vidēji par 12 eiro stundā, jo maksa par mantu pārvadājošā uzņēmuma viena krāvēja darba stundu ir seši eiro, bet krāvēja darbu minimālā maksa ir apmaksa par divām stundām, atzina pārvadātāji.

Atsevišķos gadījumos klients var rēķināties arī ar transportlīdzekļa vadītāja palīdzību, par to papildu samaksājot vēl piecus eiro. Tādējādi kopējās izmaksas, ieskaitot PVN, par viena skapja pārvešanu laikā līdz vienai stundai Rīgā varētu sasniegt vismaz 30 eiro.

Lielākā daļa aptaujāto mantu pārvadāšanas pakalpojuma sniedzēju aģentūrai LETA apstiprināja, ka pārvešanu varētu veikt tās pašas dienas laikā, kad izdarīts pasūtījums.

Kā ziņots, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) šā gada pavasarī, pārceļoties uz savu jauno mājokli, ar Tieslietu ministrijai (TM) piederošu mikroautobusu "steidzamības kārtībā" pārvedis privātu skapi, liecina portāla "Tvnet" rīcībā nonākusī informācija.

Rasnača preses sekretārs Andris Vitenburgs apstiprinājis, ka 30.marta pusdienas pārtraukumā nepilnu stundu ministrs izmantojis sava skapja pārvešanai, kas notikusi "steidzamības kārtībā" pusdienas pārtraukumā - ar TM lietošanā esošo mikroautobusu "VW Caravelle" no Āgenskalna uz Rīgas centru. Par degvielu ministrs iedevis 20 eiro TM šoferim. Atskaiti par to, vai minētā naudas summa iztērēta tieši degvielai, ministrs gan neesot prasījis.

Rasnačs otrdien publiski atvainojās visiem, kam ar savu rīcību - izmantojot ministrijas transportu privāta skapja pārvadāšanai - nodarījis kaitējumu, atzīstot, ka izdarījis rupju profesionālās ētikas pārkāpumu.

"Mana rīcība nav bijusi profesionāla, tāpēc publiski vēlreiz atvainojos. Tas bija ārkārtas gadījums, kas prasīja no mana pusdienu pārtraukuma 40 minūtes," aģentūrai LETA skaidroja ministrs.

"Vienlaikus uzsveru, ka šis bija izņēmuma gadījums steidzamības kārtībā, lai iespējami ātrāk atgrieztos pie savu darba pienākumu pildīšanas," atzina Rasnačs.