Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Policija izglābj slīkstošu studentu no Turcija

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Vakar, 29. jūnijā, Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki no glābšanas stacijas "Ķīpsala" pamanīja, ka otrpus krastam atrodas vīrietis, kurš sācis slīkt. Netālu no viņa atradās trīs vīrieši, kuri piesteidzās pie slīkstošā vīrieša un kopīgiem spēkiem centās viņu noturēt virs ūdens.

Policijas darbinieki nekavējoties aizskrēja uz motorlaivu un devās uz notikuma vietu, slīkstošais vīrietis ar atpūtnieku palīdzību ievilkts laivā. Cietušais neorientējās telpā, taču bija pie samaņas un izvēma vairākus litrus ūdens. Kārtības sargi sniedza pirmo medicīnisko palīdzību un normalizēja vīrieša stāvokli. Vīrietis noguldīts stabilā sānu pozīcijā, līdz ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

Pārrunu laikā, noskaidrots, ka cietušais ir apmaiņas students no Turcijas. Vīrietis kārtības sargiem atzinās, ka pirms došanās ūdenī izdzēris vienu glāzi alus, taču juties pārliecināts par savām peldēšanas prasmēm. Cietušais pateicās policijas darbiniekiem par sniegto palīdzību. Dažas minūtes vēlāk, notikuma vietā ieradās mediķi, kuri cietušo hospitalizēja.

Policija aicina būt īpaši vērīgiem ūdenstilpņu tuvumā un pievērst uzmanību arī citu atpūtnieku aizdomīgām darbībām, tāpat nepārvērtēt savas peldēšanas prasmes, jo tikai dažas sekundes var prasīt dzīvību.