Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

NO ŠODIENAS "Rīdzinieka kartes" lietotājiem tiks piešķirtas dažādas privilēģijas

© F64

No šodienas "Rīdzinieka kartes" lietotājiem tiks piešķirtas dažādas privilēģijas.

Šodien stājas spēka "Rīdzinieka kartes" lietotājiem piešķirtās jaunās kartes izmantošanas iespējas. Turpmāk "Rīdzinieka kartes" lietotājiem būs pieejamas laika biļetes, kas maksās 1,15 eiro un ar to vienu stundu varēs braukt, pārsēžoties neierobežotu reižu skaitu. Brīvdienās šī biļete maksās 60 centus. Būs pieejama arī piecu dienu biļete, kas izmantojama 15 dienu laikā, līdz ar to biļeti varēs lietot gan piecas dienas pēc kārtas, gan piecas dienas 15 dienu ciklā. Turpmāk "Rīdzinieka kartes" lietotājiem būs 20% atlaide pašvaldības autostāvvietās B, C un D zonā.

Tāpat ir izstrādāta jauna mājaslapa "ridziniekakarte.lv", kurā turpmāk "Rīdzinieka kartes" lietotājiem būs iespējams atrast informāciju gan par kartes sniegtajām atlaidēm un tās jaunajām izmantošanas iespējām, gan izmantot to kā interneta veikalu, lai iegādātos jebkuru biļešu veidu, kas ielādējams kartē, kā arī papildinātu kartes e-maciņu jeb elektroniski pieejamo norēķinu kontu, kas nepieciešams, lai veiktu norēķinus par automašīnu novietošanu B, C un D zonā ar 20% atlaidi.

Šodien stājas spēkā arī Rīgas domes apstiprinātais lēmums, ka turpmāk, samaksājot 775 eiro, "Rīdzinieka karti" varēs iegādāties ikviens, kurš to vēlēsies, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas vai piederošā īpašuma adreses.

Rīgas domes pieņemtie papildinājumi noteikumos paredz, ka "Rīdzinieka karti" varēs iegūt persona no septiņu gadu vecuma, kuras dzīvesvieta deklarēta Rīgā, izņemot personu, kura galvaspilsētā deklarējusi papildu adresi, kā arī persona, kurai Rīgā pieder nekustamais īpašums, un jebkura cita persona, samaksājot 12 mēnešu maksu 775 eiro (ieskaitot PVN) apmērā.

Samaksa - 775 eiro - par kartes iegādi tika noteikta pēc Rīgas domes Finanšu departamenta aplēsēm, ka nodokļu ieguvums no vienas personas ir aptuveni 1550 eiro, no kuriem tika atskaitīta puse, tādējādi aprēķinot iegūstamo summu.