Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā kāds nepaklausīgs peldētājs sašāvis policistu

© F64

Vakar, 30.jūnijā, kāds nepaklausīgs peldētājs sašāvis policistu, ziņo Rīgas pašvaldības policija.

Vakar plkst.21 RPP darbinieki, kuri uzrauga atpūtniekus Ķīpsalas glābšanas stacijā, pamanīja, ka viens no peldētājiem ir aizpeldējis aiz bojām un peld arvien tālāk. Policisti skaļruņos vīrieti aicināja peldēt atpakaļ, taču peldētājs turpināja attālināties no krasta. Ņemot vērā, ka atpūtnieks nereaģēja uz policijas aizrādījumiem, kārtības sargi devās pie viņa ar laivu.

Kad policisti-glābēji bija jau pavisam tuvu peldētājam, viņš izrāpās uz barjeras, kas atdala peldvietu un Daugavu, un ielēca upē. Tā kā atpūtnieks bija aiz barjeras, policisti viņu nevarēja aizsniegt, tādēļ kārtības sargi turpināja pārrunas un mēģināja pierunāt kungu doties krastā, savukārt atpūtnieks policistiem atbildēja ar rupjām lamām un gānīšanos. Tomēr brīdi vēlāk atpūtnieks izpeldēja krastā.

Kad vīrietis bija beidzis peldi, policisti piegāja viņam klāt un lūdza uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, jo vīrieša neadekvātā rīcība ūdenī varēja tikt vērtēta kā administratīvais pārkāpums. Peldētājs policistiem lūdza nedaudz uzgaidīt, jo vēlējās pārvilkt samirkušās peldbikses. Taču, kad vīrietis iznāca no ģērbtuves, policisti atkārtoti aicināja vīrieti uzrādīt dokumentus. Tajā brīdī nekas neliecināja, ka atpūtnieks varētu uzbrukt vai citādi izrādīt agresiju.

Vīrietis no drēbēm izvilka pistoli, kuru pavērsa pret policijas darbiniekiem. Ņemot vērā to, ka glābšanas staciju darbinieku primārais uzdevums ir glābt atpūtniekus, viņi nebija bruņoti, tādēļ viņi mēģināja kungu nomierināt ar vārdiem, aicinot likt nost ieroci. Agresīvi noskaņotais vīrietis nevēlējās iesaistīties diskusijās un mēģināja pamest notikuma vietu. Taču, redzot, ka no policistiem netiks vaļā, vīrietis raidīja šāvienu viņu virzienā.

Kā skaidro Sadovskis, kārtības sargi tajā brīdī pašaizliedzīgi metās virsū uzbrucējam, taču viņš turpināja šaut. Nākamo pāris mirkļu laikā vīrietis paspēja izšaut vēl trīs reizes, bet policisti pa to laiku viņu neitralizēja, noguldot zemē un atņemot ieroci.

Vienam no policistiem bija traumēts pirksts un uz vēdera izveidojies asins izplūdums. Tā kā uzbrucējs bija izmantojis pneimatisko, visticamāk, traumatisko ieroci, kārtības sargam nav nodarītas smagas traumas. Cietušais policists dienu iepriekš izglāba dzīvību kādam apmaiņas studentam no Turcijas, kurš peldvietā bija sācis slīkt.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess par uzbrukumu valsts varas pārstāvim. Aizturētais pašlaik atrodas Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, un noskaidrots, ka viņš ir 36 gadus vecs. Agresors nebija alkohola reibumā, un agrāk viņš policijas redzeslokā bija nonācis vien par maznozīmīgu administratīvo pārkāpumu.

Krimināllikumā par uzbrukumu valsts varas pārstāvim paredzēts līdz pat piecus gadus ilgs cietumsods.