Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

INTERESANTI: Kur doties sēņot rīdziniekiem?

© F64

Portāls info.riga.lv apkopojis noderīgu informāciju par to, kur tad sēņu laikā doties sēņot pilsētas iedzīvotājiem.

“Rīgas mežu” Gaujas mežniecības mežzinis Jānis Ģērmanis portālam pastāstījis, ka Gaujas mežniecībā ir divas populāras sēņošanas vietas. Viena no tām - krustojums pie Garkalnes, pagriežoties pa kreisi Mālpils virzienā, pusceļā līdz Skuķīšiem.

Otra vieta - priežu meža masīvi starp Muceniekiem un Silakrogu. Sēnes tur parasti esot daudz un dažādas, bet arī sēņotāju daudz, tāpēc jābrauc agri.

Portāls info.riga.lv arī vēsta, ka Daugavas mežniecības mežzinis Viesturs Zemītis stāsta, ka labas sēņu vietas Daugavas mežniecībā ir 6 km aiz Daugmales Jaunjelgavas virzienā no ceļa nogriežoties pa labi. Savukārt Olaines iecirknī sēnēm bagātākie meži parasti ir dodoties pa Plakanciema ceļu pie pieturas “Dambji” un tās apkārtnē. Tur esošajos priežu mežos varot lasīt gan gailenes, gan bērzlapes. Un “baraviku gados” arī tās.

Portāls gan sēņotājiem atgādina, ka jāņem vērā, ka pašlaik ir ugunsnedrošais periods, mežā nedrīkst dedzināt, izmest jebkāda veida atkritumus un atlaist suņus no pavadas, jo mežu apmeklē ne tikai sēņotāji un ogotāji, bet arī mednieku biedrības veic savus pienākumus un notiek arī komercmedības.