Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Neizdodas izsolē pārdot vērtīgu īpašumu Audēju ielā Vecrīgā

© Scanpix

Vakar VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) paredzētā atkārtotā jūgendstila dzīvojamās ēkas Rīgā, Audēju ielā 7, izsole nav notikusi, jo uz to nepieteicās neviens pretendents, aģentūrai LETA sacīja VNĪ pārstāvis Arnis Blodons.

"VNĪ valde tuvākajā laikā lems par atkārtotas izsoles rīkošanu, kā arī noteiks objekta jauno izsoles sākumcenu," sacīja Blodons.

Arī iepriekš 2015.gada 16.jūlijā, 10.septembrī, 29.oktobrī un šī gada 11.februārī un 19.maijā paredzētajās izsolēs nepieteicās neviens pretendents. 19.maijā izsoles sākumcena bija 1 919 300 eiro, 11.februārī izsoles sākumcena bija 2 032 200 eiro, bet pērn 29.oktobrī - 2 032 200 eiro, 10.septembrī - 2 258 000 eiro, bet jūlijā - 2 496 000 eiro.

Nekustamā īpašuma Audēju ielā 7, Rīgā, kārtējā izsoles sākumcena šoreiz bija 1 806 400 eiro.

Ēka Audēju ielā 7, Vecrīgā, ir pirmā jūgendstila celtne Rīgā ar raksturīgiem stilizēto īrisu, ziedošu koku motīviem un maskām, celta 1899.gadā, arhitekti Alfrēds Ašenkampfs un Maksis Šervinskis. Ēka ir klasisks dekoratīvā jūgendstila piemērs ar asimetrisku fasāžu kārtojumu, kas pilnībā atbilst ēkas plānojumam, kur divos stāvos ir veikali un biroji, bet augstāk - dzīvokļi. Ēkas apjomu un plastiku izceļ neliels erkers, bet dzegu balsta metāla konsoles. Augšējais stāvs veidots kā mansards, kuru apjož izteiksmīgas metāla margas.

Saskaņā ar neatkarīgu ekspertu vērtējumu atzīts, ka labākais īpašuma izmantošanas veids, veicot rekonstrukcijas darbus, ir pārbūvēt ēku par daudzdzīvokļu namu ar tirdzniecības telpām pirmajā stāvā, daļā otrā stāva un pagrabstāva. Ēka atrodas uz intensīvas gājēju ielas, kur ērti var piekļūt arī ar autotransportu. Nama pirmajā stāvā izvietotas tirdzniecības telpas. Ēkā atrodas kafejnīca "Omas briljants".

Objekta sastāvā ietilpst zemesgabals ar kopējo platību 470 kvadrātmetri un ēka ar kopējo platību 2026,8 kvadrātmetri. Ēka ir daļa no valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa "Dzīvojamo ēku komplekss".