Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Brīvdabas muzejā norisinās Spēļu un rotaļu diena

© f64/ Vladislavs Proškins

Šo svētdien, 28.augustā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā no plkst. 10.00 līdz plkst.16.00 norisināsies Spēļu un rotaļu diena.

Aizvadot vasaras brīvlaiku un sagaidot skolas gaitu sākumu, muzejs aicina mazus un lielus apmeklētājus piedalīties dažādās seno laiku un mūsdienu spēlēs un rotaļās, līdzdarboties rotaļlietu tapšanā un izspēlēties pēc sirds patikas.

Spēles un rotaļas ir gadsimtiem sens veids, kā bērnus saistošā veidā iepazīstināt ar dabas norisēm un lietu pasauli, veicinot bērnu garīgo un fizisko attīstību.

Kurzemes sētā koka rotaļlietu meistars Aldonis Baldiņš iepazīstinās apmeklētājus ar seno spēļu veidiem, to izgatavošanu un pielietojumu. Katrs varēs uzzināt un izmēģināt "Klimpiņu sišanu", "Žvidzekli", "Krupja ķeršanu" un daudzas citas senās spēles. Bērnu folkloras kopas "Ciguzis", „Krulla" un "Tarkšķi" aicinās dziedāt, dejot un iet rotaļās. No plkst. 13.00-14.00 ar somu tautas mūziku uzstāsies grupa "Margis".

Kurzemes zvejniekciema pļavā būs lielā "Zīļuka" darbnīca sadarbībā LBN Folkloras komisijas "Sprīdīša skolu". Aicinām ņemt līdzi savas, zīles kastaņus vai citus dabas materiālus un spēļu gatavošanas meistaru vadībā darināsim savas mīļmantiņas.