Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vakanču karuselī meklē darbiniekus un informē

DARBS. Vērmanes dārzā sestdien tika organizēta informatīvā diena, kurā vairāki Latvijas uzņēmumi piedāvāja darbu un trešo valstu pilsoņi tika iepazīstināti ar darba iespējām Latvijā. Pasākumā piedalījās arī nacionālās biedrības, kuru pārstāvji stāstīja un rādīja, ar ko ikdienā nodarbojas Latvijā dzīvojošie dažādu tautību cilvēki © F64

Vakanču karuselī, kas aizvadītajā sestdienā notika Vērmanes dārzā, pieprasītas bijušas apkopēja un sociālā aprūpētāja vakances.

Neatkarīgā pārliecinājās, ka ap dienas vidu bariņiem vien uz Vērmanes dārzu devās dažādās valodās runājoši cilvēki, daļu no viņiem interesēja koncerts un biedrību sniegtās brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Informatīvo dienu organizēja biedrība Patvērums Drošā māja projekta Informācijas centrs imigrantiem ietvaros. Nodarbinātības valsts aģentūra informēja par nodarbinātības iespējām trešo valstu pilsoņiem, Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāvji stāstīja par sociālajiem pakalpojumiem un cita veida atbalstu, bet vairāki komersanti piedāvāja darbu savos uzņēmumos. Latvijā dzīvojošie trešo valstu pilsoņi varēja saņemt arī bezmaksas juridiskas konsultācijas. Iespēju sameklēt darbu izmantoja vietējie iedzīvotāji, jo darba meklējumos svarīgas ir valsts valodas zināšanas. Trešo valstu pilsoņiem, kas dzīvo Latvijā, latviešu valodas nezināšanas dēļ iespējams strādāt vien mazkvalificētu darbu.

Vakanču ieliņa ar vairāku iestāžu un organizāciju teltīm un stendiem bija salīdzinoši neliela, bet pāris stundu pēc pasākuma atklāšanas no Rīgas domes Labklājības departamenta stenda bija pazudusi informācija par apkopēja un sociālā aprūpētāja vakancēm - interese bijusi liela. Profesijās, kur nepieciešama speciāla izglītība un ļoti labas valsts valodas zināšanas, strādāt gribētāju bija mazāk. Pasākumā par darba iespējām varēja uzzināt arī cilvēki ar kustību, dzirdes, runas traucējumiem, kā arī cilvēki, kuri ilgstoši nevar atrast darbu.

Ar daudzpusīgu informāciju par sociālās atstumtības un nabadzības novēršanas jautājumiem informatīvajā dienā piedalījās biedrība EAPN Latvia. Tās sastāvā ietilpst arī nevalstiskā organizācija International Women’s Organisation. Tās eksperte Elīna ĀlereFogele stāstīja par ģimenes tiesībām - jautājumos, kas saistīti ar vardarbību ģimenē, laulības šķiršanu, bērnu aizgādību un aprūpi, ģimenes mediāciju u.tml.