Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Policisti uz ielas bez vecākiem sastop divus pirmsskolas vecuma zēnus

© Rīgas Pašvaldības policija

Piektdien, 26.augustā, Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Ziepniekkalnā, kur autobusu galapunktā dispečers pamanījis un apturējis divus mazus zēnus, kuri bez vecāku uzraudzības klaiņojuši gar autobusiem.

Ierodoties notikuma vietā, sastapta izsaucēja, kura norādīja uz abiem zēniem. Noskaidrots, ka vienam no zēniem ir seši gadi, bet otram četri gadi. Abi bērni bija apģērbti, mierīgi, bez redzamiem miesas bojājumiem, uzvedās un izskatījās atbilstoši savam vecumam.

Zēni pastāstīja, ka dzīvojot netālu, taču nevarēja izskaidrot, kāpēc uz ielas atrodas vieni. Noskaidrotas abu zēnu dzīvesvietas, kur viņi nogādāti.

Sastapta sešus gadus vecā bērna māte, kura paskaidroja, ka ar bērniem vēlējusies doties uz poliklīniku un ģērbusi jaunāko meitu, tikmēr dēls patvaļīgi aizgājis. Apskatīta dzīvesvieta un apdraudējumi zēna veselībai vai dzīvībai netika konstatēti, tādēļ zēns nodots mātes aprūpē.

Tikmēr otrs policists devās uz otra zēna dzīvesvietu, kura atradās tajā pašā ēkā, sastapta jaunākā zēna māte, kura pastāstīja, ka dēls devies pastaigāties ar vecāko māsu, taču noklīdis. Zēna māsa puiku meklējusi, taču bez panākumiem, tajā brīdī ieradušies policijas darbinieki. Veikta otra zēna dzīvesvietas apskate, apdraudējumi netika konstatēti un zēns nodots mātes aprūpei.

Lietas materiāli nosūtīti Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

Policija atkārtoti atgādina, ka bērnam līdz septiņu gadu vecumam jābūt vecāku vai citu personu uzraudzībā, proti, viņu nedrīkst atstāt vienu nekādā gadījumā - ne dzīvoklī, ne uz ielas, ne arī kafejnīcā vai citā publiskā vietā. Likums paredz, ka par bērna, kurš nav sasniedzis septiņu gadu vecumu, atstāšanu bez uzraudzības izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu 70 eiro.