Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Latvijas pasts atklāj ģimenei draudzīgāko pasta nodaļu

PASPĒLĒTIES. Iespēju paspēlēties ar koka mašīnītēm un izbraukāt galvenos pasta pārvadājumu ceļus garām nelaida arī satiksmes ministrs Uldis Augulis, mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa Smildziņa unLatvijas pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns © Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Trešdien, 8. martā, tirdzniecības centrā Mols atraktīvā atmosfērā tika atklāta pirmā vecākiem un bērniem draudzīgā VAS Latvijas pasts nodaļa, kas tapusi sadarbībā ar vecāku organizāciju mammamuntetiem.lv.

Šī ir pirmā pasta nodaļa, kas pasta pakalpojumus padara pieejamākus un ērtākus tieši ģimenēm ar bērniem.

Pasta nodaļa tirdzniecības centrā Mols, kas atvērta 2015. gadā, ir jaunākā no Latvijas pasta pakalpojumu sniegšanas vietām. Izvērtējot apmeklētāju plūsmu, tā ir atzīta par vispiemērotāko, kur realizēt pilotprojektu par vecākiem un bērniem draudzīgas pakalpojumu sniegšanas vietas izveidi. Pasta nodaļā izveidots neliels stūrītis ar bērnu interesēm atbilstošu rotaļu platformu - Latvijas kontūru un iezīmētiem galvenajiem virzieniem, pa kuriem ik dienu dodas pasta mašīnas, lai nogādātu klientiem sūtījumus un korespondenci, tādējādi jaunākie apmeklētāji var iejusties pasta piegādātāju lomā. Ja ir vēlēšanās, uz vietas var izkrāsot kādu no piedāvātajām pastkartēm un kā pilnīgi individuālu darbiņu nosūtīt draugiem vai vecmāmiņai uz laukiem. Bērnu stūrīša aprīkojums tapis no Latvijas kokmateriāliem, un tā apdarē izmantotas ekoloģiskas krāsas.

Vienlaikus ar atraktīvu nodarbību iespēju bērniem pasta nodaļa piedāvā ārpus kārtas apkalpot topošās mammas un vecākus, kam līdzi bērni līdz septiņu gadu vecumam. Nospiežot attiecīgo pogu rindu mašīnā, vecāki saņems numuriņu, kas paredz apkalpošanu prioritārā kārtībā. Atklājot jaunās koncepcijas pasta nodaļu, satiksmes ministrs Uldis Augulis norāda: «Pasts aug un modernizējas, kļūst arvien draudzīgāks ģimenēm ar bērniem. Šā projekta realizācijā sakām paldies vecāku organizācijai mammamuntetiem.lv, kas ir mūsu sadarbības partneris, veicinot ģimenei draudzīgas komersantu prakses ieviešanu Latvijā.»

Savukārt mammamuntetiem.lv vadītāja Inga AkmentiņaSmildziņa jauno pasta nodaļas iekārtojumu salīdzina ar bērnībā piedzīvotajām atmiņām no lauku pasta nodaļas, kur vienmēr ir bijis patīkami uzturēties, kur pastniekam vienmēr atradies brīdis sarunai, kur tik jauki smaržojis pēc tikko drukātiem žurnāliem. Saprotams, ka pilsētas pasta nodaļā valda steidzīgāka atmosfēra, bet arī šeit ir iespējams izveidot to tādu, lai gribētos atgriezties atkal un atkal.

Latvijas pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns uzsver, ka šī ir pirmā, bet ne pēdējā ģimenei draudzīgā pasta nodaļa. «Mēs apzināmies, ka bērni ir mūsu nākotnes klienti, tāpēc cenšamies viņos radīt patīkamas sajūtas, lai arī viņi, tāpat kā vecāki un vecvecāki, Latvijas pastu atzītu par labu esam un izmantotu to savām vajadzībām. Vienlaikus esam radījuši iespēju katram bērnam pašam izkrāsot savu pastkarti un nosūtīt to vecmāmiņai vai draugiem, tādējādi veicinot atklātņu rakstīšanas un sūtīšanas tradīcijas.».