Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā par vienu modernu ārstniecības iestādi vairāk

MODERNI KABINETI. Pārvērtības piedzīvojuši kabineti, kurus aprīko ar modernām ārstniecības iekārtā © F64

Rīgas veselības centra filiālē Iļģuciems veikti ievērojami renovācijas darbi, kuru rezultātā ārstniecības iestāde kļuvusi ne tikai komfortabla un skaista, bet arī moderni aprīkota.

Pacientus medicīnas iestāde sāks uzņemt 22. maijā, taču jau vakar ar ēkā padarīto iepazinās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) un Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR).

Rīgas veselības centra filiāles Iļģuciems rekonstrukciju uzsāka pērnā gada novembrī. Atjaunošanas darbu laikā veikta jaunu inženierkomunikāciju izbūve. Ēkai ir pilnībā nomainīta apkures un ūdens apgādes sistēma, no jauna veicot cauruļvadu montāžu 4890 metru garumā. Ierīkota jauna un ekonomiska elektroapgādes sistēma, izmantojot LED gaismas paneļus telpu apgaismojumam. Arī ēkas fasādei uzstādīts jauns apgaismojums. Apjomīgs darbs veikts, izveidojot jaunās vājstrāvu sistēmas. Ēkā tagad ir jauna uguns/dūmu atklāšanas, apsardzes un datoru tīklu sistēma. Kopējais ievilktais kabeļu daudzums, kas izmantots poliklīnikas modernizācijai, ir 28 850 metri.

2000 kvadrātmetru platībā veikta iekštelpu pārplānošana un rekonstrukcija. Iekštelpas ir krāsotas gaišos toņos, kuri akcentēti, izmantojot veselības centra korporatīvās identitātes oranžo krāsu. Telpās grīdas apdarei izmantots linolejs, kas paredzēts speciāli medicīnas iestādēm. Izgatavotas un uzstādītas 144 jaunas koka durvis ārstu kabinetiem, 6 metāla durvis, 17 alumīnija iekšdurvis un to konstrukcijas. Īpaša uzmanība remontdarbu laikā pievērsta rentgena kabinetam, kurš izveidots, lai aizturētu rentgena starojumu. Ēkā uzstādīts jauns pasažieru lifts, kas paredzēts speciāli šaurām un nelielām lifta šahtām. Būvdarbu laikā veikti arī ēkas labiekārtošanas un bruģēšanas darbi, izveidojot jaunus gājēju ceļus un piebraucamos ceļus poliklīnikas vajadzībām.

Būvdarbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica SIA Torensberg.

Kopīgās būvniecības izmaksas ir apmēram 1 miljons eiro (neskaitot PVN).

Rīgas veselības centra filiāles Iļģuciems ēka uzbūvēta 1967. gadā par Pārdaugavas rūpnīcu saziedotajiem līdzekļiem kā ambulatorā ārstniecības iestāde. Poliklīnika nodrošina speciālistu konsultācijas un izmeklējumus tuvējo apkaimju iedzīvotājiem.