Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sestdien Doma laukumā notiks Bībeles svētki

7.augustā Doma laukumā Rīgā notiks Bībeles svētki, kurus rīko Latvijas Evaņģēliskā alianse sadarbībā ar kristīgām konfesijām Latvijā.

Svētku mērķis ir siprināt kristiešu vienotību starp dažādām konfesijām un draudzēm, aicināt kopējai lūgšanai visus labas gribas cilvēkus par galvaspilsētuun rosināt Bībeles lasīšanu sabiedrībā.

Bībeles svētku laikā Doma laukumā notiks koncerts, kurā piedalīsies Latvijā pazīstami kristīgi mūziķi un slavēšanas grupas. Klātesošos uzrunās Latvijas baznīcu vadītāji un garīdznieki, kā arī sabiedrībā pazīstami cilvēki, apliecinot Bībeles - Svēto Rakstu nozīmīgumu viņu dzīvēs un to aktualitāti šodien.

Bībeles svētku ideja aizsākās Bībeles lasīšanas maratonā. Pirmais Bībeles lasīšanas marathons norisinājās 1989.gadā Israēlā, Jau 1990.gadā - ASV. Latvijā jau 6.gadu Bībeles lasīšanas marathons notiek Ogrē.

Svētku iniciators Vadims Kovaļevs par pasākumu: "Svētku mērķis ir kristiešiem vienotībā apliecināt Dieva Vārda spēku, kā arī aicināt cilvēkus lasīt Bībeli un veidot dzīvas attiecības ar Dievu".