Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Zoodārza žirafe Vakilija dzimšanas dienā saņēmusi 21 dāvanu, katru vismaz 25 eiro vērtībā

© Publicitātes foto

Pavisam nesen no Austrijas uz Rīgas Zooloģisko dārzu pārvestā žirafu meitene Vakilijai šodien svin savu divu gadu dzimšanas dienu. Svinības gan norit klusi un bez viesu klātbūtnes, jo jaunā zoodārza iemītniece vēl nav pilnībā apradusi ar jauno mītni un nepazīstamiem cilvēkiem, taču svētku mielasts jau nobaudīts un izrādījies varen garšīgs.

“Žirafu barošana zooloģiskajos dārzos ir visai specifiska. To pamatbarība ir kārklu zari un miza, kā arī lucernas siens. Papildus tiek dotas trīs veidu barības granulas (kopumā 3,8 kg. dienā), kuras piegādā specializēti zoodārzu dzīvnieku barības ražošanas uzņēmumi Rietumeiropā. Pie tam, nepieaugušām žirafēm, kāda ir Vakilija, paredzēti citi, īpaši barības granulu veidi, kuru ražošanas izmaksas, ņemot vērā nelielo pieprasījumu, ir visai augstas. Granulu porcija tiek papildināta ar “Josera” minerālu piedevām un lucernas pulveri vai granulām. Vēl žirafīte ik dienu saņem arī īpaši sagatavotu placinātu un pilngraudu auzu porciju. Zāle, augļi un dārzeņi satur pārāk daudz ūdens un žirafēm var izraisīt gremošanas problēmas, tāpēc kā īpašs gardums ik dienu tiek izmantota tikai saujiņa burkānu,” informē Rīgas Zooloģiskais dārzs.

Asne Beķere pirmā atsaucās zoodārza aicinājumam ar savu 25 eiro ziedojumu apmaksāt žirafītes dienas maltīti, kuras sastāvā ir trīs veidu īpašās granulas, kā arī minerālu piedevas un lucernas pulveris. Savukārt otrdien un trešdien žirafītes barotāju gods pienāksies attiecīgi Inesei Dudarevai un Vinetai Daņiļevičai, informē Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs.

Šobrīd kopumā saņemta 21 dāvana, bet Vakilija, protams, ar nepacietību gaida arī vēl citu labvēļu atbalstu, jo ikdienas pusdienas kļūst par svētku mielastu, ja tās, kaut neklātienē, bet gatavojis kāds konkrēts cilvēks, ģimene vai uzņēmums, kuru vārdi būs turpmāk lasāmi arī Rīgas Zoodārzs/Riga Zoo mājas lapas sadaļā “Atbalsti”, kur meklējami ziedošanas nosacījumi un konts.