Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Valmieras granātas drāma noslēgusies veiksmīgi

Speciālisti, kas ieradušies no Rīgas, neitralizējuši sprādzienbīstamo priekšmetu, ko kāds 1980.gadā dzimis vīrietis šorīt bija atradis metāllūžņos, informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Ap plkst.10 saņemta informācija, ka vīrietis sprādzienbīstamo priekšmetu rokā nav varējis ilgāk noturēt, tāpēc viņam dots norādījums izmest to tuvumā esošā angāra virzienā. Priekšmets nav sprādzis, sacīja Jukāma.

Jau ziņots, ka vīrietis šorīt Valmierā, bijušās metāllūžņu bāzes teritorijā, meklējis metāllūžņus un atradis granātai līdzīgu sprādzienbīstamu priekšmetu. Vīrietim radušās aizdomas, ka granāta viņa rokās noklikšķējusi. Pats no savas darbības izbijies un bailēs, ka priekšmets, kas atrodas viņam rokās, varētu sprāgt, izsaucis policiju.

Notikuma vietā ieradušās vairākas policijas ekipāžas, tika norobežota teritorija un no Rīgas ir izsaukta īpašā vienība "Omega".

Kā uzsvēra Jukāma, policija vēlreiz atgādina iedzīvotājiem necelt mežā vai uz lauka atrastus nepazīstamus, nezināmus metāla priekšmetus. Ja atrodat aizdomīgus priekšmetus, kas, iespējams, ir sprādzienbīstami, teritorija ir jānorobežo un par notikušo nekavējoties jāinformē NBS dežurants. Speciāli apmācīti cilvēki ieradīsies jūsu norādītajā vietā, novērtēs situācijas bīstamību, izņems tos un, ja nepieciešams, iznīcinās.