Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Rīgas kartes" zaudējumi pērn sasnieguši vairāk nekā septiņus miljonus eiro

© f64.lv, Emīls Desjatņikovs

Rīgas sabiedriskā transporta elektronisko norēķinu sistēmas uzstādītāja un apkalpotāja SIA "Rīgas karte" apgrozījums pagājušajā gadā bija 8,013 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī uzņēmums strādāja ar 7,702 miljonu eiro zaudējumiem pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka zaudējumi 2021.gadā ir saistīti ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) papildus aprēķināto maksājumu budžetā 9,92 miljonu eiro apmērā. "Rīgas karte" gan nepiekrīt VID nodokļu audita lēmumam un uzrēķinam, tāpēc šogad 31.janvārī vērsusies Administratīvajā tiesā.

Vadības ziņojumā arī minēts, ka pērn "Rīgas karte" strādāja sarežģītos apstākļos, bet saglabāja spēju nodrošināt nepārtrauku e-talona un autostāvvietu sistēmu darbību, monitoringu, pārvaldību un uzturēšanu, neietekmējot pasažierus un galveno klientu SIA "Rīgas satiksme".

Pagājušā gada beigās "Rīgas karte" atsavināja "Rīgas satiksmes" sistēmas uzturēšanai nepieciešamās rezerves daļas, aprīkojumu un inventāru. Pamatojoties uz iepriekšējo vienošanos starp "Rīgas karti" un "Rīga satiksmi", tika atsavināti uzņēmuma piegādātie 22 zemās grīdas tramvajiem paredzētie biļešu pārdošanas automāti "City 400".

2020.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 20,229 miljoni eiro, bet peļņa bija 4,444 miljoni eiro.

"Rīgas karte" ir 2007.gadā reģistrēts uzņēmums, kas izveidots, lai uzturētu Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu. "Rīgas kartes" akcionāri ir pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" un tehnoloģiju kompānija "Conduent". Kompānijas kapitālā 51% pieder "Rīgas satiksmei", bet 49% - Francijas uzņēmumam "Conduent Business Solutions".