Trešdiena, 29.maijs

redeem Maksis, Raivis, Raivo

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Jaunajai RD struktūrvienībai nākamgad būs nepieciešams pusmiljons eiro

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Rīgas Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldei nākamgad būs nepieciešams aptuveni pusmiljons eiro, šodien Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputātus informēja Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange.

Viņš uzsvēra, ka tas nenozīmējot 500 000 eiro prasīšanu no jauna pašvaldības budžetā, jo daļa līdzekļu šajā pārvaldē nonāks pārdalot funkcijas, piemēram, no Rīgas Pašvaldības policijas.

Kā šodien komitejas sēdē atzina Lange, šādas pārvaldes izveidošanu veicinājuši ģeopolitiskie notikumi pasaulē un Eiropā.

Komitejas deputāti šodien atbalstīja Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes izveidi galvaspilsētā no nākamā gada, paredzot šīs pārvaldes izveidi Pašvaldības nolikumā.

Pārvalde nodrošinās vienotas sistēmas metodisko vadību civilās aizsardzības, katastrofu pārvaldīšanas un viedpilsētu infrastruktūras uzraudzības jomā.

Plānots, ka, izveidojot pārvaldi, tajā būs 12 amata vietas. Pārvaldē būs trīs nodaļas - Civilās aizsardzības nodaļa, Operatīvās informācijas un kritiskās infrastruktūras uzraudzības nodaļa un Procesu un risku uzraudzības nodaļa.

Jaunajai struktūrvienībai būs nepieciešamas telpas, aprīkojums, bet galvenais - jauna informācijas sistēma, kas apvienos atbilstoša satura informāciju no vairākām tagadējām pašvaldības struktūrvienībām.

Pārvaldes darbā redzēts iesaistīt apkaimju biedrības. Ir ļoti svarīgi, lai rīdzinieki zinātu, kur krīzes gadījumos zvanīt un ko darīt, sacīja domes deputāte Laima Geikina.

Par pārvaldes veidošanu vēl jālemj Rīgas domes sēdē.