Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Stipro lietusgāžu dēļ Rīgā var applūst brauktuves

© Foto: Arnis Kluinis

Pirmdienas rīts Rīgā sācies ar ilglaicīgām lietavām. Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka situācija pilsētā ir apmierinoša un notekūdens sistēmas ar nokrišņu daudzumu gala tiek labi.

Šobrīd pilsētā strādā septiņas specializētās tehnikas vienības, kuras ir gatavas nepieciešamības gadījumā veiktu ūdens peļķu atsūknēšanu vietās, kur tās apgrūtina transportlīdzekļu satiksmi. Pēc meteorologu prognozēm nokrišņi turpināsies līdz pusdienas laikam.

Patlaban specializētā tehnika, hidrodinamiskās mašīnas, strādā pilsētas centra ielās, Čiekurkalnā, kā arī Teikā. Tehnika nosūknē uz brauktuves sakrājušos lietus ūdeni, savukārt ielu uzturēšanas speciālisti pārbauda, vai nav nosprostotas kanalizācijas akas.

Rīgas iedzīvotāji par applūdušām ielām aicināti ziņot, zvanot Rīgas domes Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 80003600.

Rīgas domes Satiksmes departaments atgādina, ka pie apjomīga un vienlaicīga nokrišņu daudzuma notekūdeņu sistēma nevar uzreiz novadīt visu ūdens apjomu, tas aizplūst pakāpeniski. Tāpat jāņem vērā, ka lietus ūdens aizplūst lēnāk vietās, kur noteku sistēma vēl nav atjaunota.

Spēcīgu lietusgāžu laikā Rīgā applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma vai tā vēl nav atjaunota. Jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem, kā arī ielās, kas tiek pārbūvētas. Ikdienā tiek veikts preventīvs darbs, pārbaudot gan sūkņu stacijas, gan kolektorus, lai nodrošinātu to nepārtrauktu darbību lietavu laikā.