Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ušakovs: 16.marta pasākumi aizliegti drošības apsvērumu dēļ

Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs") uzsver, ka 16.marta pasākumi Rīgā liegti, ņemot vērā drošības apdraudējumu.

"Ir iespējama konfrontācija, ir iespējami draudi drošībai. Dome nevar uzņemties atbildību un drošību pilnvērtīgi nodrošināt," otrdienas rītā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja mērs.

"Arī šogad visiem sešiem pieteicējiem ir tiesības vērsties tiesā un, ja tiesa lems savādāk, tad mēs attiecīgi arī rīkosimies. Rīgas domes izpilddirektora pozīcija ir, ņemot vērā drošības apsvērumus, pasākumi konfrontējošām pusēm nav pareizi. Drošības ziņojumi rādīja uz tiem pašiem konfrontācijas riskiem, kas pastāvēja citus gadus. Mēs skatāmies reāli uz lietām, saprotot, ka ir iespējama konfrontācija. Tiesiskā valstī ir tiesības jebkuru lēmumu pārsūdzēt," sacīja mērs.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas izpilddirektora vadītā Sapulču, gājienu un piketu rīkošanai iesniegto pieteikumu izskatīšanas komisija arī šogad aizliegusi rīkot visus 16.martā, Leģionāru atceres dienā, pieteiktos pasākumus. Šāds lēmums pieņemts pēc Valsts policijas un Drošības policijas sniegtajiem atzinumiem, kuros norādīts uz iespējamiem būtiskiem sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējumiem plānoto pasākumu laikā.

Aizliegumus rīkot gājienus, sapulces un piketus pie Brīvības pieminekļa un tā tuvumā saņems biedrība „Daugavas vanagi Latvijā,” biedrība „Daugavas vanagi Latvijā Limbažu nodaļa,” biedrība „Pilsoņu un nepilsoņu savienība”, biedrība „Latvijas Antifašistiskā komiteja”, biedrība „Simtgadnieku kustība” un privātpersona Pjotrs Gruca.

Paredzams, ka pasākumu pieteicēji, tāpat kā iepriekšējos gados, vērsīsies Administratīvajā rajona tiesā, lai šo lēmumu pārsūdzētu. Tiesai tos būs jāpagūst izskatīt jau līdz 16.martam.