Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Par LNB direktora amatu cīnās seši pretendenti

© f64.lv, Rūta Kalmuka

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) direktora amatu saņemti un tiek izvērtēti sešu pretendentu pieteikumi, informē KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Iesniegtos pieteikumus LNB direktora amatam izvērtē konkursa komisija, kuru vada Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes jautājumos, Valsts pārvaldes politikas departamenta vadītāja Ieva Lībķena.

No pretendentiem tiek sagaidīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība humanitārajā vai sociālajā zinātnē, vismaz trīs gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldību iestādē, kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, kas iegūta aizvadīto piecu gadu laikā, teicamas latviešu valodas un labas angļu valodas zināšanas.

Tāpat vēlama ir darba pieredze projektu vadībā, zināšanas par iestādes darbību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem un LNB darbību un funkcijām, kā arī zināšanas par valsts iestādes finanšu un budžeta vadības principiem un labas zināšanas un izpratne par bibliotēkas nozari un tās attīstības tendencēm.

Komisijā tiks vērtēta arī pretendentu orientācija uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšanas prasmes, stratēģiskais redzējums, attiecību veidošana un uzturēšana. Atklātā konkursa pretendentiem būs konkursa komisijai jāprezentē paša izstrādāts LNB turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

Būtiskākie LNB direktora amata pienākumi ir bibliotēkas darba plānošana, vadīšana un koordinēšana, nodrošinot tās mērķu un uzdevumu izpildi, LNB krājuma un datu pārvaldības ilgtspējīgas attīstības nodrošināšana, LNB kā pētniecības un izglītības iestādes attīstības veicināšana, LNB kā Digitālā kultūras mantojuma kompetences centra funkciju nodrošināšana.

LNB direktora atalgojums paredzēts 4 116 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Atklātu konkursu uz LNB direktora amatu KM izsludināja, saņemot ilggadējā LNB direktora Andra Vilka iesniegumu, kurā pausta vēlēšanās no 2.septembra pārtraukt darba attiecības.