Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vecrīgā plāno pamatīgas pārmaiņas; ieguldīs miljonu eiro

© Dmitrijs Suļžics /MN

Sākts īstenot aptuveni vienu miljonu eiro vērtu Vecrīgas “iedzīvināšanas” plānu. Tūristu skaits Vecrīgā pieaug, bet pārāk lēni, tāpēc nolemts Vecrīgu padarīt saistošāku vietējiem un ārvalstu tūristiem, vēsta TV3 raidījums "900 sekundes".

Vecpilsētā cilvēkus ievilināt iecerēts ar mākslu, ērtiem soliņiem un kultūras, kā arī sporta notikumiem.

Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Inese Andersone skaidro, ka pilsētas vadībai ir plāns, kā “iedzīvināt” Vecrīgu. Iecere sastāv no trim galvenajiem virzieniem.

Pirmkārt, jānodrošina cilvēkiem atpūtas vietas ar soliņiem un zaļumiem. Otrkārt, tiks veidoti vairāki ārtelpu dizaina jeb mākslas lielizmēra objekti. Plāna trešajā daļā paredzēts cilvēkus pievilināt ar sporta un kultūras notikumiem.

Pilsētas attīstības komitejas pārstāve skaidro, ka Vecrīgā soliņi būs līdzīgi kā pie Dailes teātra, bet koki būs kastēs.

"Tā ir viena daļa, bet otra ir notikumi. Kultūras notikumi, sporta notikumi, kas koncentrēsies ap Vecrīgu. Tādā veidā gribam piesaistīt ne tikai ārvalstu tūristus, bet arī vietējos iedzīvotājus no Rīgas un visas Latvijas."

Būtisku daļu atvēlētā miljona eiro paredzēts izdot par mākslas un dizaina objektiem.

“Tie būs pietiekami atraktīvi objekti, lai cilvēki gribētu tos redzēt,” Rīgas galvenā dizainere Evelīna Ozola paskaidro, ka šonedēļ uzsākta lielizmēra mākslas darbu izvērtēšana, tāpēc uzvarētāji pagaidām vēl nav zināmi.

Iecerēts, ka Vecrīgas “iedzīvināšanas” plānā paredzētos jauninājumus pilsētā varēsim redzēt pēc Jāņiem, sākot ar jūliju šovasar.