Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ušakovs joprojām ir bezsamaņā [papildināts]

© f64

Rīgas mērs Nils Ušakovs svētdien pusmaratonā pārkarsis un pašlaik atrodas intensīvās terapijas nodaļā. Viņa veselības stāvoklis šobrīd ir stabils, informēja viņa preses sekretāre Anna Kononova. Savukārt nra.lv rīcībā esošās ziņas liecina, ka Ušakovs nav nācis pie samaņas.

"Maratona laikā Rīgas domes priekšsēdētājs cieta no pārkaršanas sindroma un pašlaik atrodas intensīvās terapijas nodaļā ārstu uzraudzībā," pavēstīja Kononova.

Savukārt nra.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka Ušakovs nav nācis pie samaņas, viņš tiek mākslīgi elpināts. Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova nra.lv sacīja, ka Nila Ušakova stāvoklis ir stabilizējies un viņš atrodas intensīvās terapijas nodaļā. Viņa noliedza, ka Ušakovs būtu komā, taču atzina, ka viņš ir "medikamentozā miegā", jo tas ir nepieciešams ārstēšanai.

P. Stradiņa slimnīcas pārstāvji norāda, ka visu informāciju par mēra veselības stāvokli var sniegt tikai viņa preses sekretāre.

Lai gan preses sekretāre noliedza, ka Ušakovs bijis komā, portāls ir.lv, atsaucoties uz kādu mēra partijas biedru, kurš viņu apciemojis slimnīcā, raksta, ka "Ušakova stāvoklis ir tiešām smags, Rīgas mērs bija komā, turklāt viņš tiekot mākslīgi elpināts, jo vienā plaušā ir tūska." SC biedri piedāvājuši iespēju nodrošināt viņam ārstēšanos Austrijā, taču šobrīd tas neesot iespējams, jo pastāvot bažas, ka viņa veselības stāvoklis pārvešanas laikā pasliktinātos. Kā norādīja politiķis, notikušais satriecis ne vien viņa ģimenes locekļus, bet arī kolēģus partijā. Notikušajam minēti dažādi izskaidrojumi - gan pārāk lielā vēlme noskriet ātri maratonu, gan, iespējams, dažādu enerģijas dzērienu pārmērīga lietošana, raksta ir.lv.

Mērs šogad skrējienam gatavojās aktīvi un bija apņēmības pilns uzlabot pagājuša gada rezultātu, taču izstājās pusmaratona distances pēdējā kilometrā. Pērn viņš šo distanci pievarēja.