Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vecmīlgrāvis pretendē uz bērniem draudzīgāko vietu Rīgā

Tuvojoties vasarai, aktualizējas problēma, ka pilsētu bērniem ir maz iespēju ar ko nodarboties un kur izklaidēties. Bambusa trauku apgleznošana, perkusionisti, kaskadieru priekšnesumi, leļļu teātra izrāde, velosipēdistu drošības skola, orientēšanās sacensības – šīs un daudz citas aktivitātes šo svētdien, 29.maijā, būs pieejamas visiem Rīgas bērniem Vecmīlgrāvī.

Vecmīlgrāvis izvirzījis mērķi veidot šīs pilsētas daļu par vietu, kur tapt pilsētas nākotnei. Iemesls tādam ambiciozam mērķim ir tas, ka turpmāk Vecmīlgrāvja attīstības biedrība kopā ar Rīgas Brīvostu veidos plašu pasākumu klāstu bērniem. Līdz ar to bērniem pilsētā būs iespēja atrast dažādas izglītības un izklaides nodarbības.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja Laila Rieksta-Riekstiņa „Ziemeļblāzmas bērnu svētki ir vērienīgs pasākums visai ģimenei. Tas piedāvā ne tikai izklaidi, bet arī vērtīgu informāciju un saturīgu laika pavadīšanas iespēju. Laikā, kad izklaides un atpūtas iespējas daudzām ģimenēm ir visai ierobežotas, šāda iniciatīva ir ļoti apsveicama un atbalstāma. Mēs varam tikai cerēt, ka arī citi Rīgas rajoni un Latvijas pilsētas sekos šim piemēram un veidos līdzīgus svētkus saviem iedzīvotājiem”.

Bērnu svētki Ziemeļblāzmā ir sena tradīcija, un šogad tie notiks jau 103. reizi. Bērnu svētku tradīcijas dibinātāji ir Vecmīlgrāvja kultūras dzīves veidotāji Augusts Dombrovskis (šogad 166) un Marta Rinka (šogad 131).

Zaļā osta ar devīzi „Dzīvo zaļi, priecājies zaļi” ir šā gada Bērnu svētku nosaukums, jo tā kā Vecmīlgrāvis ir viena industriālākajām Latvijas vietām, un šajā vietā dzīvo gan lieli, gan mazi, tādēļ jāsaudzē dabas dāvātie resursi, kā arī jāprot tos izmantot un saglabāt nākamajām paaudzēm. Bērnu svētkos piedalās „zaļi domājoši” uzņēmumi – „Zaļais punkts”, „Homo ecos” un velokaskadieru apvienība.

Pasākums notiek trijās daļās: izklaidējošā, radošā, izglītojošā, kuras norisinās paralēli visu svētku garumā. Gan uz skatuves, gan paralēlajās aktivitātēs varēs piedalīties dažāda vecuma bērni. Prognozēts, ka visas norises apmeklēs ne mazāk par 2000 cilvēku.

Svētki sāksies no pl. 11.00 un ilgs līdz pēcpusdienai – plkst. 16.00 paredzēts īpašs svētku noslēgums