Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas domnieki atkārtoti lems par Izglītības un Kultūras departamenta apvienošanu

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti šodien atkārtoti lems par Izglītības un Kultūras departamenta apvienošanu.

22.oktobra sēdē komitejai kvoruma trūkuma dēļ lēmumu pieņemt neizdevās. Komitejas sēdē nolēma nepiedalīties opozīcijas deputāti, protestējot pret to, ka nav pieejami dokumenti par departamentu apvienošanas būtību un sekām.

Komitejas sēde līdz tās pārtraukšanai un pat pēc tam noritēja diezgan skaļi, netrūka nedz savstarpēju apvainojumu, nedz bļaustīšanās.

Komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (LPP/LC) pirms sēdes stāstīja, ka pie šī lēmumprojekta izveides jau strādāts ilgi un pie departamentu funkciju izvērtēšanas darbojoties revīzijas komisija. "Tagad jādod starts jaunā departamenta nolikuma izstrādāšanai un reorganizācijas komisijas izveidošanai," norādīja Aldermane.

Opozīcija - partijas "Jaunais laiks" (JL) un "Pilsoniskā savienība" (PS) - pārmeta komitejas priekšsēdētājai, ka viņi netiekot iepazīstināti ar paveikto darbu departamentu reorganizācijai un pieprasīja lēmumprojektam pievienot dokumentus par paveiktajām darbībām.

"Jautājums ir pilnīgi nesagatavots. Nevaram taču lemt, nezinot, kas reāli tiks darīts, kas notiks ar departamentu funkcijām," uzsvēra deputāte Baiba Brigmane (JL).

Savukārt Aldermane iebilda, norādot, ka tagad nepieciešams tikai pieņemt šo lēmumu par departamentu apvienošanu un par visu pārējo tikšot lemts nākamajās komiteju sēdēs.

Arī pēc "kvoruma noraušanas" Aldermane savu viedokli nemainīja un norādīja, ka nākamajā komitejas sēdē būšot šāds pats lēmumprojekts bez jebkādiem papildus dokumentiem.

"Neoficiāli kļuvis zināms, ka komitejas vadības uzdevumā plānots izveidot vēl deviņas jaunas štata vietas sabiedrības integrācijas jautājumos, kas ir klaji pretrunā ar solīto administratīvā aparāta samazināšanu," aģentūru LETA informēja Brigmane.

Apvienojot Kultūras departamentu ar Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu, līdz šā gada beigām plānots izveidot Izglītības, kultūras un sporta departamentu.

Kā ziņots, komitejas deputāti pagājušajā nedēļā nolēma lūgt papildus 364 377 latus jaunizveidojamā Izglītības, kultūras un sporta departamenta funkciju nodrošināšanai 2010.gadā.

Salīdzinot ar Finanšu departamenta noteiktajiem kontrolskaitļiem, finansējumu atlīdzībai lūdz palielināt par 440 559 latiem, bet par 76 182 latiem samazināt finansējumu precēm un pakalpojumiem.

Apvienotā departamenta funkciju nodrošināšanai nākamajā gadā kopumā būtu nepieciešami 1 901 060 lati, no kuriem 1 632 149 lati paredzēti atlīdzībai, bet pārējie - pakalpojumiem.

Galīgais lēmums par departamentu apvienošanu būs jāpieņem domes sēdē.