Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas dome varētu ierobežot cilvēku atrašanos uz ledus

Rīgas domes (RD) Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (LPP/LC) rosina veikt izmaiņas Rīgas Sabiedriskās kārtības noteikumos, lai ierobežotu cilvēku atrašanos uz ledus.

RD pārstāvis norādīja, ka nav plānots liegt atrasties uz ledus visu ziemas sezonu, bet gan periodos, kad ledus vēl nav pietiekami biezs, lai uz tā atrastos, un pavasaros, kad atrašanās uz tā ir kļuvusi bīstama.

Pašvaldības policija jau tagad regulāri veic kontroli vietās uz ūdeņiem, kur atrodas zemledus makšķernieki, taču viņiem nav tiesību aizliegt atrasties uz ledus, pat ja tas ir bīstami dzīvībai, aģentūrai BNS uzsvēra Turlais.

Domājot par izmaiņām likumos, tiks skatīta kaimiņvalsts Igaunijas pieredze, kur makšķernieku atrašanos uz Peipusa ezera vietējā pašvaldība regulējot jau trīs gadus. Tur noteikumi, piemēram, paredz, ka makšķerniekiem, atrodoties uz Peipusa ezera, mugurā ir jābūt vai nu piepūšamajam kombinezonam, vai vestei.

Turlais atzina, ka ar šiem jautājumiem neviens pašlaik nenodarbojas ne valsts, ne pašvaldības līmenī, tikai katru gadu no jauna konstatē, cik ir cietušo.

Viņš arī izteica cerību, ka nākamajā sezonā ierobežojumi varētu stāties spēkā.