Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Sestdien Ķengaragā darbosies putnu būrīšu darbnīca

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) Rīgas vietēja grupa aicina Ķengaraga iedzīvotājus un viesus uz putnu būrīšu darbnīcu sestdien, 25. februārī jauniešu centrā “Kaņieris”, Kaņiera ielā 15, Rīgā. Darbnīcas sākums plkst. 11.00, kurā no jau daļēji gataviem materiāliem būs iespējams uztaisīt savu putnu būrīti un to nest uz mājām, vēsta pilsētas portāls riga.lv.

Putnu būrīšu darbnīca notiek projekta “Iepazīsti savus lidojošos kaimiņus Ķengaragā” ietvaros, kuru atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Pēc tam - martā izliks un pārbaudīs putnu būrīšus, un meklēs citas putnu ligzdas. Pārgājiens dabā notiks 11. martā plkst. 10.00, satikšanās pie putnu vērošanas torņa Ķengaragā. Tā laikā putnu būrīšu darbnīcā sagatavotie putnu būrīši ornitologa pavadībā tiks izlikti mežā, turpmāk kalpojot kā mājvietas dobumperētājputniem. Tāpat tiks meklētas ligzdas un dobumi, kuros iepriekšējā sezonā ir ligzdojuši putni. Pētīs, kas tajos dzīvojis un kuri tiks izmantotas arī nākamajā sezonā.