Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Pilsētā un sabiedrībā

Sāks Rīgas Tehniskā universitāte pilsētas būvniecību

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) šodien paraksta piecus miljonus latu vērtu līgumu ar būvniekiem par RTU studentu pilsētas būvniecību un ēku rekonstrukciju, informē augstskolas pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Ar līguma parakstīšanu sāksies jaunās "RTU – pilsēta pilsētā" būvniecība. Ēkā, kas ietilps atjaunotajā studentu pilsētā, paredzēts izveidot radošo industriju studiju centru, kur atradīsies Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte un Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūts.

Līgums par vairāk nekā 5,3 miljoniem latu par būvdarbu veikšanu jeb RTU objekta Rīgā, Āzenes ielā 18, rekonstrukciju tiks noslēgts ar sabiedrību "RBSSKALS". Būvvdarbus paredzēts pabeigt 13 mēnešu laikā – līdz 2012. gada 10.jūlijam.

RTU noslēgs arī būvuzraudzības līgumu ar "Fabrum AB" par vairāk nekā 27 tūkstošiem latu. Līgums ar arhitektu biroju SIA "Valeinis un Stepe" par tehniskā projekta autoruzraudzību vairāk nekā 61 tūkstoša latu vērtībā tika parakstīts 2011.gada 8.martā.