Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Šorīt braukšanas apstākļi pa valsts autoceļiem ir apmierinoši

© F64

Va/s Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt braukšanas apstākļi pa valsts autoceļiem kopumā ir apmierinoši. Talsu, Madonas un Alūksnes apkaimēs uz atsevišķiem reģionālajiem ceļiem izveidojies apledojums. Bez nokrišņiem. Gaisa temperatūra no -2ºC līdz +1ºC.

Va/s Latvijas autoceļu uzturētājs veic brauktuves pretapledojuma apstrādi ceļu slidenajos posmos. Uzturēšanas darbos šor iesaistītas 10 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienas otrajā pusē vietām Kurzemē gaidāmi nokrišņi slapja sniega un lietus veidā, kas veicinās apledojuma veidošanos.

Atgādinām, ka autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek uzturēti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti ar pretslīdes materiāliem valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas prasībām.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Plašāka informācija par aktuālajiem braukšanas apstākļiem, konkrēto ceļu posmu uzturēšanas klasēm, kā arī ceļu ziemas uzturēšanas organizāciju un īpatnībām ir pieejama www.lvceli.lv un zvanot pa diennakts informatīvo bezmaksas tālruni 80005555.