Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Latgalē un vietām Vidzemē braukšanu apgrūtina slapjais sniegs

© F64

Va/s Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt braukšanu Latgalē un vietām Vidzemē apgrūtina slapjais sniegs un apledojuma veidošanās uz ceļiem. Lielākajā valsts teritorijā nokrišņi lietus un slapja sniegā veidā. Gaisa temperatūra no 0ºC Latgalē līdz +6ºC Kurzemē.

           Va/s Latvijas autoceļu uzturētājs veic brauktuves attīrīšanas no sniega un pretapledojuma apstrādes darbus. Uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 55 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi Latvijas lielākajā daļā pūtīs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās sasniegs 15-18 metrus sekundē.

           Jāatceras, ka ceļu uzturētāju darbība nevar novērst ceļu apledošanu, bet gan vērsta uz bīstamo braukšanas apstākļu uzlabošanu normatīvajā laikā, tāpēc jārēķinās ar to, ka faktiskā satiksmes situācija ziemā var mainīties ļoti strauji.

           Tāpēc aicinām autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un pievērst pastiprinātu uzmanību ne tikai ceļa stāvoklim, bet arī citiem apstākļiem, kas traucē vai apdraud satiksmi, un ziņot LVC Satiksmes informācijas centram pa diennakts informatīvo tālruni 80005555.