Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Vilciena maršrutā Rīga-Valga-Tartu-Tallina vienu posmu nāksies braukt ar autobusu

© F64

Lai arī vilciens Rīga-Valga no 1.februāra kursēs tikai līdz Valmierai, tie iedzīvotāji, kuri vēlēsies tālāk ar vilcienu no Valgas doties uz Tartu un Tallinu, to varēs darīt, pārsēžoties autobusā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā "Pasažieru vilciens".

Līdz ar to nevarot vērtēt, ka vilciena projekts Rīga-Valga-Tartu-Tallina būtu beidzies, jo pasažieri varot paspēt uz Igaunijas vilcienu, skaidro uzņēmumā. Pašreizējā kārtība ir noteikta līdz vasaras vidum.

Kā ziņots, no 1.februāra līdz 31.jūlijam darba dienās dīzeļvilcieni Rīga-Valga, kā arī Valga-Rīga tiks atcelti dzelzceļa posmā Valmiera-Valga un kursēs tikai iecirknī Rīga-Valmiera. Atcelto vilcienu vietā pasažieri tiks pārvadāti ar īpaši norīkotiem autobusiem, kuros būs derīgas vilcienu biļetes (tostarp abonementa biļetes). Pēc vilciena Rīga (plkst.12.55)-Valmiera pienākšanas (plkst.15.24) pasažierus līdz Valgai aizvedīs autobuss Valmiera-Valga, kas no Valmieras stacijas laukuma aties plkst.15.29, pieturēs dzelzceļa stacijās Strenči - plkst.15.54, Seda - 16.02, Saule - 16.20, Lugaži - 16.34 un laukumā pie Valgas stacijas pienāks plkst.16.46 (iespējama pārsēšanās uz vilcienu Valga-Tartu-Tallina).