Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Daudzviet Latvijā apgrūtināta braukšana; snigšana turpināsies

© F64

Pievakarē snigšanas un apledojuma dēļ braukšanas apstākļi daudzviet ir apgrūtināti, informē "Latvijas valsts ceļi". Gaisa temperatūra no – 3ºC līdz +1ºC. Šovakar un arī nakts laikā snigšana valsts centrālajos un austrumu rajonos turpināsies, ceļi vietām apledos un būs sniegoti.

Šobrīd braukšana pa valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināta sekojošos ceļu posmos:

Ainažu virzienā posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam;

Siguldas virzienā posmā no Rīgas līdz Virešiem;

Valmieras, Bauskas un Jelgavas virzienos visa maršruta garumā;

Rīgas apkārtnē uz apvedceļiem Baltezers - Saulkalne un Salaspils - Babīte;

Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Lielvārdei;

Liepājas virzienā posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam, kā arī no Anneniekiem līdz Skrundai;

Ventspils virzienā no Rīgas līdz Kūdrai.

Uz reģionālajiem ceļiem apgrūtināta braukšana ir Bauskas, Jelgavas, Ogres, Rīgas, Saldus, Cēsu, Madonas, Valkas un Valmieras apkaimēs.

Ceļu uzturēšanas darbos šodien visas dienas garumā ir iesaistītas vairāk, kā 200 va/s Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic brauktuvju attīrīšanu no sniega un slideno posmu kaisīšanu.

Autovadītājiem ir jāņem vērā, ka ziemas dienesta darbi uz autoceļiem tiek veikti prioritārā secībā, atbilstoši autoceļu uzturēšanas klasēm.

Aicinām autovadītājus pirms braukšanas un tās laikā pārliecināties par brauktuves stāvokli un būt uzmanīgiem, izvēloties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu.

Par apstākļiem, kas negatīvi ietekmē braukšanu pa valsts ceļiem, aicinām ziņot Satiksmes informācijas centram pa diennakts tālruni 80005555, vai izmantojot Twitter @LVceli, lai nodrošinātu šīs informācijas nodošanu atbildīgajiem ceļu uzturēšanas dienestiem tālākai operatīvai rīcībai.