Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Autovadītājiem šorīt jāuzmanās no apledojušiem ceļiem

© F64

Šorīt sniegs un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu. Gaisa temperatūra pieturēsies no – 1ºC līdz +1ºC. Saskaņā ar metroloģisko prognozi dienā pa laikam snigs- intensīvākie nokrišņi gaidāmi Vidzemē.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem Vidzemē un Latgalē sniega un apledojuma dēļ apgrūtināti sekojošos ceļa posmos:

Ainažu, Siguldas un Daugavpils virzienos visa maršruta garumā;

Valmieras virzienā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam un no Stalbes līdz Valkai;

Rīgas apkārtnē no Baltezera līdz Saulkalnei;

Jelgavas virzienā no Rīgas līdz Jelgavai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoši braukšanas apstākļi ir vien Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Saldus un Talsu apkaimēs. Citviet brauktuves ir sniegotas un slidenas.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 155 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas, sākot jau no trijiem naktī, veic brauktuvju attīrīšanu no sniega un slideno posmu kaisīšanu.

Vēršam uzmanību uz to, ka snigšanas laikā ceļus pilnībā bez sniega uzturēt nav iespējams un intensīvākie darbi tiek veikti pēc snigšanas. Ceļi tiek tīrīti un kaisīti prioritārā secībā, sākot ar augstākas klases ceļiem, tāpat atšķiras arī dažādu ceļu uzturēšanas prasības.

Aicinām autovadītājus izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, kā arī pārliecināties par automašīnas labu tehnisko stāvokli, īpaši pievēršot uzmanību transportlīdzekļa riepu stāvoklim un gaismu regulējumam.

Par apstākļiem, kas negatīvi ietekmē braukšanu pa valsts ceļiem, aicinām paziņot Satiksmes informācijas centram pa diennakts tālruni 80005555, vai izmantojot Twitter @LVceli, lai nodrošinātu šīs informācijas nodošanu atbildīgajiem ceļu uzturēšanas dienestiem tālākai operatīvai rīcībai.

Informācija par aktuālajiem braukšanas apstākļiem ir pieejama www.lvceli.lv un Waze aplikācijā, kā arī pa tālruni 80005555.