Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Braukšanu apgrūtina apledojums un migla

© f64

Šorīt braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši, izņemot ceļa posmu no Ludzas līdz Terehovai, kur braukšanu apgrūtina apledojums, informē "Latvijas valsts ceļi". Kurzemē, Vidzemē un Latgalē vietām migla. Gaisa temperatūra no 0ºC līdz +3ºC. Saskaņā ar metroloģisko prognozi dienā dažviet gaidāms neliels slapjš sniegs un lietus.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 94 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas sākot jau no četriem naktī, veic slideno posmu, kā arī preventīvu kaisīšanu.

Iestājoties siltākam laikam, ceļu pamatnei atkūstot un pārmitrinoties, lielākajā daļā valsts vietējo un uz dažiem reģionālajiem autoceļiem pakāpeniski tiek ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam, uzstādot kopējās faktiskās masas ierobežojošās ceļa zīmes (pārsvarā 10 t).

Valsts autoceļu saraksts ar ceļu posmiem, kuros jau ieviesti masas ierobežojumi, kā arī ceļu posmi, kuros šos ierobežojumus plānots ieviest tuvākajā laikā, ir pieejams:

http://lvceli.lv/lat/celu_lietotajiem/ierobezojumi_kravas_transportam/.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Par apstākļiem, kas negatīvi ietekmē braukšanu pa valsts ceļiem, aicinām ziņot Satiksmes informācijas centram pa diennakts tālruni 80005555, vai izmantojot Twitter @LVceli, lai nodrošinātu šīs informācijas nodošanu atbildīgajiem ceļu uzturēšanas dienestiem tālākai operatīvai rīcībai.