Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

"Ryanair" pasažierus Rīgas lidostā gaida izmaiņas

© F64

Lidostā "Rīgā" zemo cenu lidsabiedrības "Ryanair" pasažieriem no 1.aprīļa vairs nebūs jāmaksā atsevišķi noteiktā drošības maksa, aģentūru LETA informēja lidostā.

Jaunie nosacījumi būs spēkā pēc vecā līguma beigšanās ar lidsabiedrību "Ryanair" 31.martā.

Kā norādīja lidostā, drošības maksa acīmredzot "Ryanair" būs jāiekļauj cenā. Vienlaikus gan tika uzsvērts, ka biļešu cenām nevajadzētu būtiski sadārdzināties.

Jau rakstīts, ka lidostas drošības nodevu valdība ieviesa un lidosta "Rīga" sāka iekasēt no 2012.gada 1.janvāra. Pasažieriem, kuri to apmaksā, pērkot biļeti no lidsabiedrības, nodeva ir 6,5 eiro, bet pasažieriem, kuri to apmaksā lidostā, nodeva ir septiņi eiro.

Jau rakstīts, ka, ja aviokompānija "Ryanair" nebūs noslēgusi līgumu ne ar vienu virszemes pakalpojumu sniedzēju Rīgas lidostā pēc līguma beigām 31.martā, tā apmaksās rēķinu par konkrēto saņemto pakalpojumu, taču lidojumi netiks traucēti, aģentūru LETA informēja lidostā.

Tāpat lidostā atkārtoti uzsver, ka starptautiskā lidosta "Rīga" ir saņēmusi vasaras lidojumu sarakstu no Īrijas aviokompānijas "Ryanair", kas paredz 55 lidojumus nedēļā. Tā kā lidostā strādā arī otrs virszemes pakalpojumu sniedzējs - "Havas" un daļu kompāniju apkalpo lidosta, daļu - "Havas", tad aviokompānijām ir iespēja izvēlēties, kura kompānija to apkalpos.

Virszemes pakalpojumu sniedzējs lidostā "Havas" iepriekš atzina: "Kamēr jebkādas sarunas par "Ryanair" apkalpošanu ir procesā un nav noslēgts neviens konkrēts līgums, mēs atturēsimies komentēt "Havas Europe" dalību šajā sarunu procesā."

"Ryanair" pagaidām komentāru šajā jautājumā nav sniedzis.