Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

Lai izārstētos no vēža, dzer hloru

© Publicitātes foto

"Mana četrdesmitā nedēļa ar MMS", "Kā es cīnījos pret vēzi ar MMS" – šādi un vēl virkne citu videomateriālu apskatāmi tīmeklī. Visi reklamē produktu Miracle Mineral Solution jeb MMS, kuru it kā izdomājis amerikāņu ārsts un kurš palīdzot pret malāriju, vēzi, HIV/AIDS, hepatītu, Laima un daudzām citām nopietnām slimībām.

Pasaules veselības organizācija (PVO), pamatojoties uz savu izpētes darbu, brīdinājusi valstis par šī produkta bīstamību cilvēka veselībai un pat dzīvībai, jo brīnumlīdzeklis satur hlora dioksīdu, kas vairāk būtu piemērots telpu dezinfekcijai, nevis organisma attīrīšanai.

Brīnumlīdzeklis internetā

Brīdinājumu par internetā nopērkamu bīstamu produktu Miracle Mineral Solution (tiek izplatīts arī kā Miracle Mineral Supplement, MMS, MMS2), kurš tiek pārdots kā ārstniecības līdzeklis dažādām nopietnām slimībām, to skaitā HIV, tuberkulozei, malārijai, hepatītam un vēzim, Latvijas iedzīvotājiem izplatījusi Veselības ministrija (VM). Tā uzsver, ka konkrētais produkts nav reģistrēts medikaments, tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti to nelietot. Visbiežākās produkta lietošanas blaknes ir nepārejoša vemšana un caureja, kas nereti izraisa organisma atūdeņošanos, sāpes vēderā un dedzinošas sāpes rīklē. VM speciālists Oskars Šneiders uz Neatkarīgās jautājumu, kāpēc tikai tagad (produkts tiek reklamēts jau vairākus gadus) iedzīvotāji tiek brīdināti, atzina, ka ziņojums par šāda produkta tirdzniecību internetā saņemts no PVO.

PVO Latvijas pārstāvniecības vadītāja Aiga Rūrāne Neatkarīgajai apliecināja, ka PVO veikusi izpētes darbu par šo līdzekli un, pamatojoties uz savu pētījumu un saņemtajiem datiem no vairākām pasaules valstīm, izplatījusi brīdinājuma vēsti.

Satur aktīvo hloru

Dokumentā, kas ir Neatkarīgās rīcībā, teikts, ka tādi produkti kā Miracle Mineral Solution, kas satur nātrija hlorītu un hlora dioksīdu un tiek pārdoti iekšķīgai lietošanai, ir kaitīgi. PVO iesaka vērst mediķu, toksikoloģijas centru, farmaceitu uzmanību par šo produktu, kā arī veikt izpētes darbu par internetā pieejamo šo produktu reklāmu un atbilstoši rīkoties.

Kas tad ir šis līdzeklis, pēc kura lietošanas cilvēkiem tiek solīta brīnumaina izveseļošanās? Ārvalstu mājaslapās, kurās tiek reklamēts gan šis produkts (interesanti, ka atsevišķas mājaslapas reklamē grāmatas par to, bet nepārdod, iespējams, tāpēc, ka vairākās valstīs šī produkta reklāma jau ir aizliegta). Metodes izgudrotājs ir kāds Džims Hambls, kurš, dzīvodams Āfrikā, "izgudrojis šo vienkāršo, bet efektīvo metodi".

Inde?

Metode ir šāda: nātrija hlorīts (tas nav nātrija hlorīds jeb vārāmais sāls) tiek sajaukts ar citronskābi, kā rezultātā rodas hlora dioksīds. Iesācējiem iesaka lietot vienu pilienu, izšķīdinātu sulā, vēlāk palielinot dozu līdz 15 pilieniem 3 reizes dienā. Internetā iepakojumā tiek pārdotas visas nepieciešamās sastāvdaļas (cena svārstās ap 20 dolāriem). Mājaslapā, kas reklamē šo produktu, pat ir ievietots attēls, kur māte dod brīnumdziru savam dažus mēnešus vecam bērnam. Kā izpētīja Neatkarīgā, arī mājaslapās latviešu valodā atrodama šī produkta reklāma un pat tiek ieteikts, kādos gadījumos to dzert un cik veiksmīgi tas palīdz izvadīt no organisma toksīnus. Minēts, ka kādreiz to uzskatīja par lietojamu tikai sadzīves ķīmijā un neviens neuzdrošinājās to iedzert, taču tagad izpētīts, ka tas ir pavisam nekaitīgs... PVO gan ziņo par pilnīgi ko citu.

Ziņo par smagām sekām

PVO ziņojumā sacīts, ka no astoņām pasaules valstīm saņemtas ziņas par smagiem saindēšanās gadījumiem (Austrālijā, Beļģijā, Kanādā, Čehijā, Francijā, Šveicē, Lielbritānijā un ASV). Tiek ziņots, ka šiem pacientiem ir nepārejoša vemšana, caureja, organisma atūdeņošanās, vēdera sāpes, apdedzināta rīkle. Divos gadījumos reģistrēta anēmija un vienā – metamoglobianēmija, proti, lielā daudzumā ir iznīcināti asins ķermenīši – eritrocīti.

PVO norāda, ka nātrija hlorīts un hlora dioksīds ir zināmi kā antimikrobu līdzekļi, kuri tiek izmantoti ūdens attīrīšanā un dezinfekcijā. Ķīmijas sabiedrības Enola, kas Latvijā tirgo ķīmiskos reaģentus, laboratorijas aprīkojumu, valdes priekšsēdētājs ķīmijas doktors Jānis Ģībietis Neatkarīgajai pastāstīja, ka viņš ir dzirdējis par šo produktu un pirms kāda laika uzņēmumā vērsušās privātpersonas, kuras vēlējās nopirkt tieši šos produktus, kas nepieciešami MMS sagatavošanai. Hlora dioksīds ir visai indīga viela, kodīga, tā ir līdzīga hlora preparātiem, kas, kā mēs labi zinām, ir ārējās dezinfekcijas līdzekļi, piemēram, lai dezinficētu virsmas, to izmanto tualešu dezinfekcijā, skaidro J. Ģībietis. Viņš nekādā gadījumā to neiesaka lietot, jo tas ir kaitīgs organismam, grauj organisma šūnas. Nātrija hlorīts, ko izmanto šī produkta izveidē, atšķirībā no vārāmā sāls satur divus skābekļus.

"Cilvēkiem daudz nevajag – vajag jaunu brīnumlīdzekli," secina J. Ģībietis, "parādās kāds doktors ar produktu, kas der visu slimību ārstēšanai, cilvēki notic un tā vietā, lai vērstos pie ārsta, izmanto šādas metodes."

Latvijā lietots

No komentāriem tīmeklī var secināt, ka šāds produkts un ne tikai – dots pacientiem Latvijā, kuri bijuši slimi ar vēzi, hepatītu. Pagaidām gan nav ziņu, vai slimnīcās būtu vērsies kāds pacients pēc MMS lietošanas. Interesanti, ka arī pēc VM paziņojuma, parādījās ieraksti, ka šo brīdinājumu "inspirējušas farmaceitiskās kompānijas, kuras nevēlas, lai cilvēki lietotu šo lēto un iedarbīgo līdzekli, bet turpinātu tērēt miljonus zālēm". Vairākās ārzemju lapās parādās ieraksti, kur cilvēki dokumentē šī produkta lietošanu mēnešiem. Kāda sieviete sūdzas, ka jau nedēļu viņai ir caureja, bet viņa neatteiksies no zālēm, jo "ir skaidrs, ka caurejai jābūt, tas ir viss negatīvais, ko organisms uzkrājis".