Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja

RFECEPTE: Nosvinam septembri

© Leonīds Gusevs

Kad ziedēšanas krāšņumā sacenšas gladiolas, dālijas un asteres, ar jaunu kāpienu Zinību kalnā mēs visi kopā esma iesākuši jaunu mācību gadu. Varam radīt svētku maltīti katrs pats. Lūk, idejas!

Receptes piedāvā Bar & Grill 36. Line restorāna šefpavārs Lauris Aleksejevs

Pēcstundu našķis

Sastāvdaļas: (4 personām): 4 ēd. k. Maskarpones krēmsiera, 2 ēd. k. svaiga krēmsiera, 1 ēd. k. cukura, šķipsniņa malta kanēļa, svaigas brūklenes vai brūkleņu ievārījums, ļoti plāni sagriezta un kaltēta rupjmaize vai kraukšķīgi cepumi, svaigas ogas

Pagatavošana: Maskarponi, svaigo krēmsieru, cukuru un kanēli saputo viendabīgā masā.Pagatavo viegli saldskābu mērci: brūklenes savāra ar cukuru un atdzesē (ievārījumu izmanto bez papildu gatavošanas). Saldo krēmsiera musu kārto uz šķīvja, to dekorē ar ļoti plāni grieztām un izkaltētām maizes šķēlītēm vai kraukšķīgiem cepumiem, saldo mērci un svaigām ogām.

 Garšvielās vārīta vistas fileja ar paipalu olu         

Sastāvdaļas: (4 personām): 2 vistas filejas gabali, 4 paipalu olas, 4 tējk. ciedru riekstu, 2 redīsi, parastie vai sarkano biešu salāti, zaļumi, majonēze, kečups, franču sinepes, buljonam vistas filejas vārīšanai: sāls, melnie graudu pipari, selerijas sakne, zaļumi, Taco garšvielu maisījums

 Pagatavošana: Verdošā ūdenī liek kubiņos sagrieztu selerijas sakni, zaļumus, sāli, piparu graudus un šķipsniņu Taco garšvielu maisījuma.

Pievieno vistas filejas gabalus un vāra 8 minūtes. Trauku ar virumu noceļ no uguns un atstāj, kamēr atdziest.

Atdzesētu fileju sagriež šķēlēs un apkaisa ar smalki sakapātiem svaigiem zaļumiem.

Pasniedz ar vārītu paipalu olu, zaļumiem, salātu lapām un mērcīti, kuru pagatavo, 3 ēdamkarotes biezas majonēzes sajaucot ar 1 tējkaroti kečupa un ½ tējkaroti franču sinepju.

Kartupeļu pankūku burgers

Sastāvdaļas: (4 personām): pankūkām:10 mizoti kartupeļi, 1ola, 1 tējk. kapātu svaigu zaļumu,

pildījumam: 3 ēd. k.skāba krējuma, 3 ēd. k. Filadelfijas krēmsiera, 1 ēd. k. kapātu zaļumu, sāls, pipari, no ¼ daļas laima izspiesta sula, 400 g cūkgaļas šķiņķa, svaigi dārzeņi pēc izvēles

 Pagatavošana: Kartupeļus sarīvē, pievieno kapātus zaļumus, šķipsnu sāls. Lieko kartupeļu sulu nedaudz nolej, pievieno olu, sakuļ. Sakarsētā eļļā cep pankūkas no abām pusēm zeltaini brūnas. Pagatavo pildījumu: sajauc skābu krējumu, krēmsieru, kapātus zaļumus, sāli un laima sulu.

Kārtām liek burgeru: pankūka, uz tās pildījuma kārta, pa virsu – pāris plāni grieztas šķiņķa šķēles un beigās – atkal kartupeļu pankūka. Dekorē ar dārzeņiem vai salātiem.

Atspirdzinošs bezalkoholiskais mohito

Sastāvdaļas: (2 personām) saišķītis piparmētru, 2 ēd. k. brūnā cukura, 1 laims, 2 saujas ledus, minerālūdens (vai Sprite saldākas garšas cienītājiem)

 Pagatavošana:  Laimu sagriež astoņās daļās, minerālūdeni atdzesē, piparmētru lapiņas atdala no kātiņiem. Katrā glāzē liek 15–20 piparmētru lapiņas, ieber vienu ēdamkaroti brūnā cukura, pievieno četras daiviņas laima un visu rūpīgi saspaida. Pievieno labi daudz ledus,,visu pārlej ar minerālūdeni vai Sprite, samaisa un tūlīt pasniedz.

Ieteikumi:

• Ja nav piemērota virtuves rīka saspaidīšanai, piparmētru lapiņas var saplucināt un saspaidīt ar pirkstiem. Sulu no laima šķēlītēm var izspiest glāzē un miziņas arī atstāt dzērienā.

• Atsvaidzinošs bezalkoholiskais dzēriens, slavenais mohito (mojito spāniski nozīmē slapjš) lieliski veldzē slāpes.