Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Māja

Sinunorm – Latvijas produkts elpceļu veselībai

© F64

Atsaucoties uz Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras aicinājumu, Latvijā ražoto farmācijas produktu uzņēmums SIA Lotos Pharma ir kļuvis par vienu no ilgtermiņa kampaņas Latvijas labums atbalstītājiem un līdzfinansētājiem.

Kampaņas uzdevums ir vēstīt, kā ar mazām ikdienas izvēlēm ikviens no mums var uzlabot savu un Latvijas ikdienu jau rīt, tādējādi mazinot negatīvo efektu, ko rada Krievijas noteiktais embargo, un sekmējot Latvijas attīstību kopumā.

«Atbalstot šo kampaņu, vēlamies parādīt, ka Latvijas ražojumi nav tikai pārtika, bet arī zinātniski atzīti produkti mūsu veselībai,» norāda Lotos Pharma valdes priekšsēdētājs ārsts Kaspars Ivanovs (attēlā). «Farmācija Latvijā ir nozare, kura attīstās katru dienu un spēj piedāvāt konkurētspējīgus produktus ļoti plašajā tirgū. Mēs varam būt lepni par saviem ražotajiem produktiem, jo tie ir ne tikai ekoloģiski tīri un izstrādāti, ņemot vērā jaunākos pētījumus Baltijas valstīs, bet arī ražoti Latvijā, nodarbinot mūsu pašu cilvēkus. Kā piemēru varu minēt mūsu produktu elpceļu veselības uzlabošanai Sinunorm.»

«Sinunorm ir vienīgais produkts savā grupā, kuram veikts ilgtermiņa novērojums – pētījums Baltijā,» stāsta K. Ivanovs. «Kad piedāvājām šo produktu Lietuvas tirgū, speciālisti mums jautāja: kādā ziņā tad Sinunorm ir labāks par apritē jau esošajiem produktiem no Vācijas, Francijas un citām valstīm? Varējām atbildēt, ka Sinunorm sastāvu esam veidojuši, ņemot vērā mūsu klimata specifiku, tas adaptēts tieši mums, ziemeļniekiem, respektējot principu, ka paši vērtīgākie ir tie augi, kuri atrodami tepat visapkārt, ar tiem mēs vislabāk varam sadzīvot un tie mums vislabāk var palīdzēt. Viļņas universitātes Bērnu ausu, kakla un deguna slimību klīnika izvēlējās tieši mūsu produktu, lai novērotu tā radīto efektu divās vecuma grupās: bērniem 6–12 un 12–16 gadu vecumā. Bērni, kuri nonāca klīnikā ar elpceļu infekcijām, līdztekus ārstu nozīmētajām zālēm lietoja arī Sinunorm kapsulas. Rezultāti Viļņas ārstus patīkami pārsteidza – viņi secināja, ka bērni ātrāk atveseļojas un Sinunorm lietošana palīdz izvairīties no iesnu komplikācijām, piemēram, no deguna blakusdobumu iekaisuma, kas attīstās aptuveni piecos procentos gadījumu un ir grūti ārstējams, nereti vajadzīgas nepatīkamas procedūras, tiek nozīmētas antibiotikas u. c. Tika noskaidrots, ka arī papildus šai ārstēšanai ir mērķtiecīgi lietot Sinunorm. Lietuvā šis produkts kļūst populārs. Arī Latvijas aptiekās mēs piedāvājam gan Sinunorm balzamu, gan kapsulas. Balzama formā tas ir bez spirta, tātad lietojams bērniem jau no ļoti agrīna vecuma.»

«Iesnas ir parasta un izplatīta problēma. Aprēķināts, ka mūsu klimatā katrs cilvēks ar tām saskaras divas līdz piecas reizes gadā,» saka ārsts. «Protams, par elpceļu veselību jādomā ne tikai tad, kad iesnas jau klāt. Daudz ko var panākt arī ar pareiza dzīvesveida palīdzību – ik dienu uzturēties svaigā gaisā, sportot, pilnvērtīgi ēst, normāli izgulēties, ģērbties atbilstoši laika apstākļiem u. c. Visi šie pasākumi labvēlīgi ietekmē organisma pretošanās spēju slimībām. Savukārt stress, neizgulēšanās, neveselīgs uzturs un mazkustīgs dzīvesveids imunitāti vājina, un cilvēks kļūst par vieglu mērķi vīrusiem un baktērijām – iesnu izraisītājiem. Infekcijas izraisītāji nonāk deguna gļotādā un sāk vairoties. Paplašinās sīkie asinsvadiņi, kas atrodas deguna gļotādā, sākas tūska, tādēļ ir apgrūtināta ieelpa, aizkrīt viena nāss, pēc tam otra, arī izelpai vajadzīgs lielāks spēks. Iesnu sākumā gļotādas tūska nav pārāk liela, bet, palielinoties mikroorganismu daudzumam, tā kļūst arvien izteiktāka, tiek nosprostota gaisa plūsma caur nāsīm, un cilvēkam jāsāk elpot caur muti. Deguns vairs nespēj pilnvērtīgi veikt savus uzdevumus: attīrīt, sasildīt un mitrināt gaisu. Sākumā novēro tikai deguna tecēšanu, kas vairāk saistīta ar to, ka pastiprinās gļotādas sekrēcija un arī no asinsvadiem nāk klāt papildus plazmas daļa; šķidrums ir caurspīdīgs. Vēlāk parādās strutainas iesnas. Varētu likties – iesnas tomēr ir sīkums, tās pāries trīs, piecu vai septiņu dienu laikā. Daudzi cilvēki arī pārmērīgās devās, neievērojot nekādas instrukcijas, lieto pilienus, kas sašaurina deguna gļotādas asinsvadus, uz brīdi atvieglojot elpošanu, tomēr neārstējot problēmu pēc būtības. Kad sākas komplikācijas, lieta ir daudz nopietnāka un ārstēšanās var turpināties mēnešiem ilgi. Ja, lietojot ekoloģiski tīru dabas vielu produktu, mēs ātrāk varam izārstēt iesnas un samazināt komplikāciju risku, tas ir ļoti vērtīgi.»

ĀRSTNIECĪBAS AUGU IEDARBĪBA:

Gaiļbiksīšu ekstraktam ir nomierinošs, pretklepus, pretiekaisuma un sviedrējošs efekts, izteikta sekrēciju veicinoša, urīndzenoša un spazmolītiska iedarbība.

*

Priežu mizu ekstraktam ir spēcīgas pretiekaisuma, baktericīdas, bronholītiskas un imūnsistēmu stimulējošas īpašības, tas pasargā asinsvadus no apkārtējās vides faktoru radītās kaitīgās ietekmes, stiprina asinsvadu sieniņas, palīdzot atjaunot tajās kolagēna slāni.

Piemīt asinsspiedienu pazeminošas īpašības – palīdz paplašināt sašaurinātos asinsvadus, tā veicinot asinsrites uzlabošanos.

*

Timiāna ekstrakts pazīstams ar savu dezinficējošo, atkrēpošanu veicinošo, spazmolītisko un pretiekaisuma iedarbību.

*

Plūškoka ekstrakts spēcina organismu, to lieto dažādu elpceļu vīrusu slimību gadījumā; arī kā sviedrējošu līdzekli. Profilaktiski lietojot, spēcina organisma aizsargspējas, mazina uzņēmību pret vīrusu, baktēriju, dažādu mikrobu un alergēnu iedarbību.

*

Apiņu ekstraktam piemīt nervu sistēmu nomierinošas, pretvīrusu un antibakteriālas īpašības. Ja cilvēks ir stresā, viņš sāk elpot ātrāk un seklāk, līdz ar to organisms nesaņem vajadzīgo skābekļa daudzumu. Nomierinot elpošanu, var iegūt labāku efektu arī elpceļu problēmu gadījumā.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar SIA Lotos Pharma