Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

Ciemos pie Igo "vismājīgākajā studijā"

© f64

Mū­zi­ķis Igo Fo­mins sa­vu ie­rak­stu stu­di­ju pirms vai­rāk ne­kā di­viem ga­diem at­vē­ris Vec­rī­gā, Rei­ter­na na­ma 3. stā­vā virs Rok­ka­fej­nī­cas. Po­pu­lā­rais māk­sli­nieks to lab­ie­kār­to­jis ar lie­lu cen­tī­bu un mī­les­tī­bu, pār­do­mā­jot kat­ru lie­tu in­ter­je­rā. Pir­mo rei­zi, ie­nā­kot ša­jā vi­dē, jau pēc ne­lie­la mir­kļa ro­das vēr­tē­jums: «Vis­mā­jī­gā­kā stu­di­ja!»

Stu­di­jā ir trīs tel­pas, no ku­rām vis­omu­lī­gā­kā, pro­tams, ir vies­is­ta­ba, ku­ras in­ter­je­ra di­zai­nu ne­iz­trūk­sto­ši pa­pil­di­na Igo pa­ša vei­do­tie māk­slas dar­bi – gra­fi­kas un ar šā­das teh­ni­kas iz­pil­dī­ju­mu pa­pil­di­nā­tas sve­ces un krū­zī­tes. «Vies­is­ta­ba pa­ras­ti kal­po ra­do­šām ap­sprie­dēm un at­pū­tai, bet pā­rē­jās stu­di­jas tel­pās no­tiek dar­ba pro­cess. Tur tiek ie­rak­stī­tas dzies­mas, rek­lā­mas, šo­brīd pār­trau­kums ie­stā­jies audio­grā­ma­tu rak­stī­ša­nai,» stās­ta Igo.

Viņš teic, ka stu­di­ja ap­zi­nā­ti vei­do­ta tā, lai cil­vē­ki ta­jā jus­tos mā­jī­gi un lai tā nav kā vie­ta, kur no­rit ti­kai teh­nis­kais darbs. «Bū­tis­ki, lai ta­jā vei­do­tos ra­došs no­ska­ņo­jums, va­rē­tu sa­just sil­tu­mu un dro­šī­bu, ie­nā­kot kaut uz ne­il­gu lai­ku vai pa­lie­kot uz pār­is stun­dām.» No sā­kot­nē­jām di­vām tel­pām ti­ka iz­vei­do­tas trīs, pro­jek­tē­jot un pre­cī­zi plā­no­jot ik pa mi­li­met­ram sie­nu un gries­tu se­gu­mu. Rū­pī­gi iz­vē­lē­ti at­bil­sto­ši ma­te­ri­āli, lai ie­gū­tu ne­pie­cie­ša­mo ska­ņas kva­li­tā­ti. Mē­be­les un in­ter­je­ra priekš­me­ti sav­star­pē­ji sa­ska­ņo­ti, lai tie kal­po­tu prak­tis­ki un do­tu arī glī­tu vi­zu­ālo efek­tu. An­tī­kās mē­be­les kom­bi­nē­tas arī ar mūs­die­nī­gām IKE­A mē­be­lēm, kas vien­lai­kus ir vien­kār­šas un kon­struk­tī­vas. Da­žas mē­be­les iz­ga­ta­vo­tas pēc pa­sū­tī­ju­ma. «Vien­kār­šas un prak­tis­kas lie­tas ap­vie­no­jot ar rū­pī­gi vei­do­tiem di­zai­na priekš­me­tiem un sī­kām de­ta­ļām, tel­pa dar­bo­jas un ie­tek­mē cil­vē­ka do­mas po­zi­tī­vā vir­zie­nā,» ir pār­lie­ci­nāts Igo.