Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

MODE: Frizūru kolekcija avangarda stilā

Joprojām aktuālas ir bizes un ziedi matos. Šāds matu sakārtojums piestāv vasarai, iederas izlaidumos un kāzās. Frizūras autore – Agita Priedoliņa © Armands Klaperis

Frizētavas Šarmante, kas atrodas Miera ielā, meistares izveidojušas hipsterīgu frizūru kolekciju pavasarim un vasarai, kuras piemērotas gan ikdienā, gan svētkos.

«Veidojām frizūras avangarda stilā, kurās ietvērām joprojām aktuālās bizes, gofrējumus, lokas, matiem tika piešķirts papildus apjoms. Modē atkal atgriežas 60. gadu matu sakārtojumi,» stāsta frizētavas Šarmante īpašniece Agita Priedoliņa. Matu krāsojumā šajā sezonā dominējošie ir pelēcīgie toņi, ko papildina košāki un gaišāki toņi galos. Joprojām moderni ir izskūti mati deniņos – šāda tendence arī iekļauta jaunajā kolekcijā. «Šobrīd aktualitāte ir ziedi matos, tāpēc frizūrās izmantojām īstas lilijas, orhidejas, kā arī pašu friziermeistaru darinātos mākslīgos ziedus. Tos var izmantot gan tuvojošos izlaidumos, gan kāzās,» atklāj frizētavas īpašniece un uzsver, ka šī ir pirmā frizētavas kolektīva veidotā kolekcija, bet nākotnē plānots gadā radīt divas – pavasarī un rudenī, no kurām viena tiks veidota Miera ielas svētku ieskaņā. Frizētava Šarmante Miera ielas republikā mājvietu radusi jau 14 gadus. Grimu modelēm ar jaunajām frizūrām veidojusi vizāžiste, friziere Ineta Skopāne, apģērbs – no veikala M 50 kolekcijas.