Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

PRAKTISKI: Īpašā enerģija

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lasot grāmatu kalnus, kas plaši apraksta harmoniskas dzīves, pareiza uztura vai ideālas mājas iekārtošanas principus, var viegli apmulst un krist galējībās. Cilvēks vai nu visu dēvē par pēdējām muļķībām, kam nav vērts pat uzmanību veltīt, vai gluži pretēji – visam, ko sludina, akli tic.

Iedziļinoties no svešām zemēm nākušajos netradicionālajos padomos par apkārtējās vietas sakārtošanas likumsakarībām un paņēmieniem, izkristalizējas kas kopīgs ar padomiem, ko ievērojuši mūsu senči.

Nav īpašas atšķirības, vai, gribēdams savu mājokli iekārtot, ņemot vērā āderu starojumu, par padomdevēju aicināsi rīkstnieku vai, pirms ķersies pie darba, pētīsi un analizēsi, kā līdzīgā situācijā sendienās rīkojies latviešu zemnieks, vai varbūt ņemsi vērā ķīniešu fenšui padomus. Svarīgi apzināties, ka viss notiek saskaņā ar dabu un tās nerakstītajiem un nemanīgajiem likumiem. Visos laikos, izvēloties vietu mājas būvēšanai, vērā ņemtas debespuses, saules un mēness stāvoklis, vēja virziens, gadalaiki un daudzi citi it kā sīkumi, it kā nebūtiskas nianses, kas tomēr daudzu tūkstošu gadu garumā vadīja un ietekmēja cilvēku dzīvi, darot to harmonisku un nekaitējot dabai.

(Turpmāk vēl.)

Kas ir fenšui?

• Fenšui ir pirms vairāk nekā 3000 gadiem veidojusies sena ķīniešu mākslas un zinātnes sistēma, kas apvieno astronomijas, astroloģijas, ģeoloģijas, fizikas, matemātikas, filozofijas un intuīcijas zināšanas un elementus.

• Klasiskais fenšui kā metafizikas disciplīna ir zinātne, kad jāveic aprēķini telpu enerģētikas noteikšanai, un māksla, kad jāizvēlas pareizās proporcijas korekcijas līdzekļiem.

• Fenšui ir apkārtējās vides, vietas, telpas, laika un cilvēka studijas – mācība par to, kā šo faktoru enerģijas, sauktas par Ci, savstarpēji mijiedarbojas.

• Fenšui ir mācība par šo enerģiju saplūstošā spēka izprašanu un praktisku izmantošanu, lai uzlabotu cilvēka dzīves kvalitāti.

• Ķīniešu valodā fen nozīmē – vējš, šui – ūdens. Ķīniešu kultūrā lēns vējš un mierīga ūdens plūsma vienmēr ir nozīmējuši labu ražu un stipru veselību, bet stiprs vējš un sastāvējies ūdens – badu un slimības. Termins fenšui kļuvis par sinonīmu laimei un pārticībai. Slikts fenšui nozīmē grūtības un nelaimi.

Fenšui likumsakarības darbojas neatkarīgi no ticības vai neticības tam

Klasiskā fenšui konsultante Linda Meškova:

– Pasaulē, kurā viss tiek pirkts un pārdots, vienmēr atrodas apsviedīgi un atjautīgi cilvēki, kas, patieso fenšui mācību pārvēršot par tirgus preci ar pazeminātu pievienoto vērtību, cilvēkiem cenšas iesmērēt un pārdot viņu sapņus būt laimīgiem, un tas izdodas. Taču katram ir tiesības pašam izvērtēt fenšui izmantojamību un pieņemt vai nepieņemt to.

Ķīniešu mākslas priekšmeti ir vērtība pati par sevi, taču, ja kāds, salasījies plašākai publikai domātās fenšui rokasgrāmatas, savā interjerā izvēlas iekļaut vēja zvanus, kristālus vai kādu citu talismanu, par ko lasīts plašākai publikai domātajās fenšui rokasgrāmatās, jāsaka godīgi – tie interjerā veidos orientālu noskaņu un ne vairāk. Apgalvojums, ka vēja zvanu radītās skaņas atnes lielu laimi, ka mājokļa ziemeļu pusē novietots akvārijs visus padarīs bagātus, ka krasula uz palodzes gādās par mūžam naudas pilnu maku, nav patiess. Daudzi tautā populāri pieņēmumi fenšui patieso dabu aizēno un rada iespaidu, ka šīs mācības praktiskā puse ir visnotaļ dīvaina.

Fenšui likumi un likumsakarības darbojas neatkarīgi no tavas ticības vai neticības tiem. Nekādu emociju vai pieņēmumu: tā ir sausa zinātne, kas veidota no bezkaislīgiem aprēķiniem. Uzreiz gan jāsaka, ka gatavu fenšui recepšu nav. Tāpat nav plašākai publikai pieejamu grāmatu vai citas uzziņu literatūras, kas katram sniegtu vispatiesāko informāciju par 3000 gadu senās ķīniešu mākslas un zinātnes pamatu pamatiem. Tas, kas biezos blāķos par fenšui lasāms publiskajā telpā, ir pilnīgi garām. Lai pasargātu savas patiesās zināšanas, ķīnieši kopš senseniem laikiem ārpasaulei raksta un padod ko pilnīgi citu. Pilnīgi droši varu apgalvot, ka, pārzinot īstā fenšui likumus un izmantojot zināšanas, iespējams kardināli mainīt cilvēka dzīvi.