Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Stilīgais tētis Rutulis un mazā Dūda

© F64

«Jau četras sezonas visur pārvietojos galvenokārt ar riteni, tāpēc ģērbjos tā, lai ir ērti. Ikdienā galvenokārt biksēs – vai šortos, vai kuļu biksēs, kā mēs sakām, un kājās – krokši,» smaida pazīstamā dziedātāja Normunda Rutuļa meita Linda Rutule (18), Rīgas 3. vidusskolas 12. klases skolniece.

Viņai kopā ar tēti uzticēts vadīt LNT skanīgos dziedāšanas svētkus Dziedošās ģimenes, kas sāksies jau svētdien pulksten 20.20.

«Parasti jau vecāki ir tie, kas veido savu bērnu stilu – ģērbj atbilstoši savām sajūtām, savā stilā,» domā populārais mūziķis Normunds Rutulis. Kad Linda bija pavisam maziņa, viņas stilu veidoja galvenokārt mamma, taču tīņa gados – kad meitenei bija 12–13 gadu, daudzas lietas ieteica arī tētis. «Man gribējās, lai Linda ģērbjas labi. Apģērbam nebija obligāti jābūt dārgam, bet man bija svarīgi, lai tas ir aktuāls, konkrētajam laikam atbilstošs. Es viņai ieteicu ikdienas stiliņu, bet par pucēšanos atbildīga bija mamma,» stāsta Normunds Rutulis.

Pa veikaliem ar tēti

«Agrāk savu stilu uzticēju veidot tētim, taču nevaru noliegt, ka bija reizes, kad man nepatika, ko viņš man ieteica. Un tomēr mēs ikreiz atradām kompromisu, un ar laiku tēta ieteiktais apģērba gabals vai apavi man pat iepatikās,» atminas Linda Rutule. Viņa stāsta: savulaik tieši ar tēti, nevis mammu, vairāk staigājuši pa veikaliem, izvēloties apģērbu, bet nu gan viņai vienkāršāk esot to darīt vienai, «savā tempā».

«Braucot kaut kur ārpus Latvijas, mēs meitai drēbes vairs nevedam – nav jēgas tērēt naudu, riskējot, vai viņa to vilks mugurā vai nevilks. Ar to ir jārēķinās, es jau to saprotu. Pati pietiekami liela, pati veido savu stilu, ko es tur vairs varu ieteikt,» nosaka astoņpadsmitgadīgās Lindas tētis. Viņš gan neslēpj: ir grūti to pieņemt, ka bērns jau izaudzis liels. «Īstenībā – kāda viņa liela?! Viņa man vienmēr būs mazā Dūda...» viņš mīļi piebilst.

Atmiņā zaļais krekls

«Katram vecumam ir savi ģērbšanās kritēriji, savs stils, un es nenoraidu nevienu,» saka Normunds Rutulis, kurš 3. septembrī ar koncertu Rīgas Kongresu namā svinēs savu 40. dzimšanas dienu. Mūziķis neprāto, cik tas ir mūsdienīgi, kā viņš pats ģērbjas, un vai tas piestāv vai nepiestāv kādam konkrētam stilam. «Varbūt sava apģērba izvēlē pēc noskaņas esmu mazliet līdzīgs hipsteriem, bet mani tas galīgi neuztrauc – es tam nepievēršu uzmanību. Ģērbjos tā, kā pašam patīk!» saka daudzu klausītāju iemīļotais mūziķis. Viņš ģērbjas stilīgi, bet ne koši un uzkrītoši. «Manas krāsas ir pelēks, melns, zils, patīk arī balts. Man nepatīk un arī ne pārāk piestāv košas krāsas. Piemēram, sarkans Lindai arī nepiestāv,» viņš domā.

Normunds Rutulis atminas, kā reiz uz skolu bijis jāuzvelk spilgti zaļš krekls – jo tai brīdī cita neesot bijis. «Es to ļoti pārdzīvoju, jo man likās, ka meitenes mani visu laiku aprunā. To atceros ļoti spilgti.» Mūziķis secina: ar košām krāsām viņš ir savulaik eksperimentējis, arī uz skatuves, taču nu jau «savā vecumā» ir nostabilizējies it visā – arī krāsu izvēlē.

Sākam ar sievu

Normunds Rutulis labi zina, kas šodien modē ir arī maziem puikām – viņš tam seko līdzi, jo grib, lai arī viņa dēls Edvards, kuram novembrī būs četri gadi, būtu stilīgs. «Protams, mana sieva viņu apčubina un apgādā ar vajadzīgām drēbītēm, bet es arī zinu, kā puikam šajā vecumā ir jāizskatās, un ir gadījies, ka šajā jautājumā mums sanāk domstarpības,» mūziķis neslēpj. Viņš padalās, ka ļoti labu apģērbu puikam var atrast veikalos H&M, kādu Latvijā gan diemžēl nav, arī Zara Kids ir labas drēbītes, tāpat arī Cubus var atrast šo to labu. «Sīkajam arī ir tādas bikses ar zemo šekumu, viņam gan nav pārāk ērti, tāpēc bieži tās nevelkam, bet izskatās labi. Man jau patīk, ka viņš smuki izskatās,» smaida Edvarda tētis.

Kad Rutuļu ģimene iziet kaut kur kopā, viņi cenšas ģērbties saskanīgi. Uz jautājumu, kurš ģimenē tad nosaka toni, mūziķis atteic: «Sākam ar sievu. Dāmām jau ir sarežģītāk – visādi aksesuāri vēl jāpieskaņo... Man ir liela apģērbu izvēle, es visās savās drēbēs jūtos labi, tāpēc parasti palieku pēdējais – man nav sarežģīti pieskaņoties manām dāmām....»

*

Diāna LIEPNIECE, modes māksliniecedizainere:

– Dinamiski cilvēki ar dinamiskiem braucamajiem! Tas arī acīmredzami nosaka viņu prioritātes – ērti un ātri pārvietoties, lai vienmēr būtu īstajā laikā un vietā. Stils tam ir pielāgots, jo gan džinsa bikses, gan Crocs apavi ir kā komforta simbols. Mugursomas un lieli pulksteņi rada sportisku kopainu. Melnie un pelēkie toņi, tāpat kā džinsa zilais, ir neuzkrītoši un neuzbāzīgi, bet tajā pašā laikā nestāsta par to valkātājiem neko vairāk.

Priecē Lindas izvēle par labu dzeltenam ritenim, tomēr tā izteikti sportiskais stils mazliet nomāc sievišķību. Tik skaistas acis un gari mati... Varētu tikt veiksmīgi papildināti ar rotaļīgu meitenīgumu rotaslietās vai topiņa izvēlē! Askētiskais, sportiskais pulkstenis, manuprāt, šķiet smagnējs šai smalkajai rokai, bet, ja nu tāda ir viņas izvēle, jāļaujas eksperimentiem ar pulksteņu siksniņām. Ieprieciniet sevi vairāk ar krāsām un rakstiem!