Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Mājas mīluļi

"Ulubele" uz kritiskas robežas; drīz vairs nevarēs uzņemt jaunus dzīvniekus

© Rainers Brutāns/F64

“Ulubele” šobrīd atrodas uz kritiskas robežas, portālam TV3 norāda patversmes vadītāja Ilze Džonsone.

Dzīvnieku patversmē “Ulubele” šobrīd mitinās rekordliels skaits četrkājaino - vairāk nekā 500.

Iemītnieku skaits patversmē ir kļuvis tik liels, ka drīz vien vietas citiem var arī nepietikt. “Šobrīd mēs esam radījuši tik daudz dzīvnieku, kuri nevienam nav vajadzīgi, ka būtu pienācis laiks noraut stopkrānu, attapties un saprast, kas ir izdarīts,” norāda Džonsone.

Pašlaik viena dzīvnieka uzturēšana patversmē izmaksā aptuveni piecus eiro dienā. Tiesa gan, tas attiecas tikai uz tiem dzīvniekiem, kuriem nav nepieciešama veterinārā palīdzība, un šajā summā nav iekļautas visas pirmreizējās pārbaudes un veterinārās procedūras. Ņemot vērā ievērojamo dzīvnieku skaitu patversmē, dienā tiek izlietoti 120 kg barības.

""Ulubele" pērn uzņēma 1460 dzīvniekus, to skaitā 658 suņus, 614 kaķus, 9 jūrascūciņas, 17 dekoratīvās žurciņas, 5 kazas, 110 putnus, 10 trušus. Diemžēl pagājušais gads atnesis arī sēras, jo 99 patversmes iemītnieki devās pa varavīksnes tiltu, starp viņiem gan tādi, kas patversmē dzīvoja jau ilgus gadus, gan tie, kas pie mums nonākuši ļoti bēdīgā stāvoklī - ar smagām traumām vai ielaistām slimībām," liecina patversmes informācija.

Salīdzinājumam: 2022. gada "Ulubelē" uzņemti 1499 dzīvnieki, adoptēti 915.

"Grafiki un skaitļi uzrāda statistiku, taču aiz katra cipara ir kāda dzīvība, dzīva būtne un liktenis. Kādam ir paveicies un viņš laimīgi atgriezies mājās pie savējiem, kāds piedzīvojis nodevību un palicis patversmes aprūpē, kāds palicis pavisam viens šajā pasaulē, tāpēc nonācis mūsu patvērumā un mierinājumā, kāds tā arī nesagaidīja un patversme bija viņa pēdējā mājvieta šajā pasaulē. Ikviens no "Ulubelē" mītošajiem ļoti cer sagaidīt savu otro iespēju dzīvē un 2024. gada statistikā papildināt sadaļu “Adoptētie”. Arī mūsu mīļie opīši, kuri, neraugoties uz saviem gadiem un piedzīvoto, ilgojas atlikušo mūža daļu būt vajadzīgi, mīlēti un aprūpēti savā ģimenē," norāda patversmē.