Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Mariupolē notikušajā uzbrukumā armijas bāzei nogalināti trīs cilvēki un 13 ievainoti

© Scanpix/AFP

Trešdien Ukrainas austrumu pilsētā Mariupolē notikušajā bruņoto separātistu uzbrukumā Nacionālās gvardes bāzei nogalināti trīs uzbrucēji, 13 ievainoti un vēl 63 aizturēti, ceturtdien paziņoja iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs.

"Iekšlietu ministrijas rindās zaudējumu nav. Pēc sākotnējiem datiem, uzbrukušo kaujinieku vidū ir trīs nogalinātie, 13 ievainotie un 63 aizturētie. Konfiscēti ieroči, Krievijas operatoru saziņas līdzekļi un telefoni. Notiek aizturēto uzbrucēju personības noskaidrošana," savā "Facebook" lapā raksta Avakovs.

Pēc viņa teiktā, pēc uzbrukuma bāzei Iekšlietu ministrijas daļas veikušas "operāciju uzbrucēju bandas lokalizēšanai, uzskaitīti aptuveni 300 cilvēki".

Kā pavēstīja Avakovs, pēc tam, kad uzbrucēji apmētājuši bāzi ar Molotova kokteiļiem un spridzekļiem un atklājuši uguni uz sargiem, tika raidīti brīdinājuma šāvieni, tad pēc brīdinājuma atbilstoši reglamentam atkārtota uzbrukuma gadījumā tika atklāta tieša uguns.

"Pēc trauksmes tika izsauktas visas Mariupoles milicijas daļas. Ar kopīgiem bruņotas milicijas un Nacionālās gvardes spēkiem pēc īsas kaujas uzbrukusī banda tika izklīdināta, lokalizēta un atbruņota," raksta Avakovs. "Šobrīd Drošības dienests kopā ar miliciju dokumentē faktus. Operācija turpinās. Iekšlietu ministrijas specvienība turpina vajāt vienu no bruņotajām grupām. Ielās strādā milicijas patruļas."

Trešdienas vakarā pie pie armijas daļas piebraukuši mikroautobusi, no kuriem izsēdušies cilvēki pelēkā formā un balaklavās. Viņi nostājušies ap bāzi un sākuši tās teritorijā mest spridzekļus un pieprasīja viņiem atdot ieročus. Uz to bāzes sargi atbildējuši ar brīdinājuma šāvieniem gaisā. Pēc tam izcēlusies aptuveni 20 minūtes ilga apšaude.